Susan Diane Wojcicki, teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biridir. 1968 yılında Washington, D.C.'de doğan Wojcicki, Stanford Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi ve ekonomi eğitimi aldıktan sonra, 1999 yılında Google'a katıldı. Google'da ilk olarak pazarlama müdürü olarak göreve başlayan Wojcicki, zamanla şirketin çevrimiçi reklamcılığı ve video hizmetlerinden sorumlu bir lider haline geldi. 2006 yılında YouTube'un Google tarafından satın alınmasını öneren Wojcicki, 2014 yılından itibaren YouTube'un CEO'su olarak görev yapmış ve bu pozisyonda 16 Şubat 2023'e kadar bulunmuştur.

Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi Gelinim Mutfakta İslim Kebabı Nasıl Yapılır? Kuzu Eti ve Patlıcanın Muhteşem Uyumu ile Hazırlanan İslim Kebabı Tarifi

Susan Wojcicki'nin Ölüm Nedeni Nedir?

Susan Wojcicki, 56 yaşında akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Wojcicki'nin vefat haberi, teknoloji dünyası ve onunla yakın ilişkisi olan birçok kişi tarafından derin bir üzüntüyle karşılandı. Eşi Dennis Troper, Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Susan Wojcicki'nin vefat haberini derin bir üzüntüyle paylaşıyorum. O sadece en iyi arkadaşım ve hayat ortağım değil, aynı zamanda parlak bir zeka, sevgi dolu bir anne ve pek çok kişi için değerli bir dosttu" ifadelerine yer verdi.

Editör: Havva Andırır