Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS'nin yapılacağı tarihlerde Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısının denk gelmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Ankara'da gerçekleştirdiği konuşmada, Kadıköy'de yapılacak olan YKS sınavlarının, Fenerbahçe Genel Kurulu'nun düzenleneceği bölgedeki okullarda gerçekleştirileceğini belirtti. Ersoy, sınavların yapılacağı bölgelerde oluşabilecek gürültü ve trafik yoğunluğunu önlemek adına Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

YKS ve Fenerbahçe Genel Kurulu Çakışmasıyla İlgili Açıklama

Ali Koç'un konuya duyarlı yaklaşımını vurgulayan Ersoy, Fenerbahçe Kulübü'nün, üyeleri konuyla ilgili bilgilendireceğini ve gerekli önlemleri alacaklarını dile getirdi. Bu görüşmenin ardından ÖSYM'nin sınav düzenlemeleri ile Fenerbahçe Genel Kurulu arasında oluşabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcularının YKS tarihlerinde Zagreb'de bulunacakları bilgisi üzerine, ÖSYM'nin bu durumu milli bir mesele olarak değerlendirerek sınavı Hırvatistan'da düzenleme kararı aldığı da belirtildi.

Fenerbahçeden Özür Açıklaması

Fenerbahçe Kulübü de konuyla ilgili olarak bir özür açıklaması yayımlayarak, yapılacak olan Genel Kurul toplantısının YKS sınavına denk gelmesinden dolayı oluşabilecek rahatsızlıklar için üyelerinden özür diledi.

Bu durum, 2018'deki Başkanlık seçiminde de benzer şekilde yaşanmış, Fenerbahçe'nin o dönemki seçim tarihi Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) denk gelmişti ve bu durum velilerin ulaşım zorlukları ve gürültü şikayetlerine sebep olmuştu.

Sınav ve spor etkinliklerinin çakışması gibi durumlar toplumsal hassasiyet gerektiren konular olduğundan, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğiyle en uygun çözümlerin bulunması önem arz etmektedir.

Editör: Havva Andırır