Merih Demiral Hakkında UEFA Disiplin Soruşturması Başlatıldı

UEFA, A Milli Futbol Takımımızın Avusturya ile oynadığı EURO 2024 son 16 turu maçında iki gol atarak Türkiye'nin zaferinde önemli rol oynayan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Demiral’ın maç sonrasında yaptığı el işareti, UEFA tarafından disipline sevk edilmesine neden oldu.

Maç Sonrası Olaylar Nelerdi?

2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçında, Merih Demiral’ın attığı iki gol, Türkiye’yi 2-1'lik galibiyete taşıdı. Ancak maç sonrasında Demiral’ın yaptığı el işareti, dikkatleri üzerine çekti. UEFA, bu davranışı incelemek üzere disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi atanmıştır” ifadelerine yer verildi.

EURO 2024 MİLLİ MAÇ (TÜRKİYE-HOLLANDA) MAÇI || Türkiye EURO 2024 Çeyrek final maçı ne zaman nerde, saat kaçta hangi kanalda canlı? A Milli Takım çeyrek final için sahadalarda! EURO 2024 MİLLİ MAÇ (TÜRKİYE-HOLLANDA) MAÇI || Türkiye EURO 2024 Çeyrek final maçı ne zaman nerde, saat kaçta hangi kanalda canlı? A Milli Takım çeyrek final için sahadalarda!

UEFA’nın Açıklaması Ne Diyor?

UEFA tarafından yapılan resmi açıklamada, “Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA EURO Son 16 Turu karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır” denildi.

Demiral’ın Açıklamaları Ne Yönde?

Maç sonrasında gazetecilere konuşan Merih Demiral, yaptığı el işareti hakkında açıklamalarda bulundu. Demiral, “Bir gol sevinci vardı aklımda, onu yaptım. Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissettim. Bozkurt aklımda yoktu, taraftardan görünce tepkimiz gecikmedi. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum” ifadelerini kullandı.

UEFA Disiplin Yönetmeliği Nedir?

UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi, oyuncuların ve takımların sahadaki ve saha dışındaki davranışlarını düzenler ve etik kurallara uymayan her türlü eylemi inceleme ve cezalandırma yetkisini UEFA’ya verir. Demiral’ın el işareti, bu yönetmelik kapsamında incelenecek ve UEFA, olayı detaylı bir şekilde araştıracaktır.

Soruşturma Süreci Nasıl İşleyecek?

UEFA, disiplin müfettişleri aracılığıyla olayı detaylı bir şekilde inceleyecek ve gerekli delilleri toplayacaktır. İnceleme sonucunda, Merih Demiral’ın davranışının UEFA etik kurallarını ihlal edip etmediği değerlendirilecek. Eğer bir ihlal tespit edilirse, Demiral’a çeşitli disiplin cezaları uygulanabilir. Bu süreçte, Türkiye Futbol Federasyonu da oyuncusunu savunmak için gerekli belgeleri ve açıklamaları UEFA’ya sunacaktır.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım