Resmi Gazete'de yayımlanan son atama kararıyla Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı görevinden ayrılan Yunus Ataman, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine kaymakam olarak atandı. Yunus Ataman'ın kariyeri ve yaşamı hakkında detaylı bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Yunus Ataman Kimdir?

Yunus Ataman, 1982 yılında Adıyaman'ın Sincik ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini memleketi Sincik'te tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat bölümünden mezun oldu. 2013 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adayı sınavını kazanarak meslek hayatına adım atan Ataman, kariyerinde çeşitli görevler üstlendi.

Kariyerindeki Başarılar

Kaymakamlık kariyerine başladıktan sonra Bursa Gemlik ve Osmangazi ilçelerinde staj görevini tamamladı. Eskişehir Sivrihisar ve Konya Ilgın ilçelerinde kaymakam refikliği görevlerinde bulundu. Ataman, yurtdışında eğitim de alarak İngiltere Portsmouth Üniversitesi'nde bir yıl süreyle master programını başarıyla tamamladı. İdari kariyerindeki bu başarılarıyla dikkat çeken Yunus Ataman, çeşitli ilçelerde kaymakam olarak görev yapmanın yanı sıra ödüller de kazandı.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Ödüller ve Projeler

Boğazkale Kaymakamı olarak görev yaptığı dönemde ilçenin kalkınmasına yönelik turizm, tarım ve hayvancılık projeleri hazırlayarak başarı elde etti. Bu çalışmaları nedeniyle "Şehit Kaymakam Ersin Ateş" ödülüne layık görülerek yılın kaymakamı seçildi.

Kişisel Hayatı ve Beklentiler

Evli ve iki çocuk babası olan Yunus Ataman'ın, Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığı görevinde de başarılı çalışmalar yapması beklenmektedir. Yeni görevinde ilçenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlaması ve halkın ihtiyaçlarını karşılaması beklenen Yunus Ataman'a yeni görevinde başarılar dileriz.

Editör: Havva Andırır