AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne? AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kimdir? Galip Ensarioğlu kaç yaşında, aslen nereli ve mesleği ne?

Ankara siyasetinde büyük bir heyecan yaratan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP), yeniden yapılanma sürecinde adıyla sıkça anılan Burak Çelik liderliğinde canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. TV100 ekranlarında katıldığı programda soruları yanıtlayan Çelik, partinin kuruluş sürecinden, gelecek hedeflerine kadar çeşitli konularda detaylı bilgiler verdi.

Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ile Görüşme Konusu

Programda yöneltilen ilk sorulardan biri olan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ile yapılan görüşmeler hakkında Çelik net bir yanıt verdi. "Hayır, görüşmedim" diyerek bu konuda net bir duruş sergiledi. SHP'nin bağımsız bir politika izleyeceğini ve tüm siyasi partilerle diyalog halinde olacaklarını ifade etti.

Partinin Kuruluş Amacı ve Gelecek Vizyonu

Burak Çelik, SHP'nin Türkiye için gençler ve millet için kurulduğunu vurgulayarak, partinin ülkenin karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm bulmak amacı güttüğünü belirtti. Cumhurbaşkanlığı adaylarının hazır olduğunu ancak şu an açıklamanın doğru olmayacağını dile getirdi. Ayrıca kurucular kurulunun değil, Yüksek İstişare Kurulu'nun önemine vurgu yaparak partinin iç işleyişine dair bilgiler verdi.

DEM Parti İddiaları ve Hukuki Süreç

Gizli bir politika olmadığını vurgulayan Çelik, SHP'nin tüm siyasi partilerle diyalog halinde olduğunu ancak DEM Parti ile herhangi bir görüşme yapmayacaklarını belirtti. "Bu bayrağı ve Atatürk ilke ve inkılaplarını yok sayan hiçbir partiyle görüşmeyeceğiz" diyerek SHP'nin ideolojik duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Ayrıca basına yanlış bilgi verenlere karşı hukuki süreç başlattıklarını da dile getirdi.

Editör: Havva Andırır