Göreve başlamasının ardından sadece iki gün geçmesine rağmen, Başkan İba, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgeyi derinden etkileyen depremden zarar gören Düziçi Belediye binasının yıkım işlemlerini başlatma kararı aldı.

Başkan İba, bu kararı alırken, "Deprem bizlere büyük yıkımlar ve kayıplar yaşattı. Ancak bizler, Düziçi olarak bu acıları birlikte aşacak ve ilçemizi daha güçlü bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Belediye binamızın yıkımı, bu yeniden doğuşun ilk adımıdır" diye konuştu.

Osmaniye'deki bıçaklı kavgada bir kişi öldü Osmaniye'deki bıçaklı kavgada bir kişi öldü

Yıkım işlemleri, depremde hasar gören yapının güvenlik riski taşıması ve modern, dayanıklı bir yapıya ihtiyaç duyulması nedeniyle öncelikli hale geldi. Belediye, yıkım sürecini hızla ve güvenli bir şekilde tamamlamayı, ardından ilçenin ihtiyaçlarına cevap verecek, sürdürülebilir ve güvenli bir belediye binası inşa etmeyi hedefliyor.

Başkan İba'nın yönetiminde, Düziçi'nin sadece fiziksel altyapısını güçlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda sosyal ve ekonomik alanda da ilerlemesi bekleniyor. Yıkım işlemleri, ilçenin daha geniş çaplı yeniden inşa ve gelişim sürecinin başlangıcı olarak görülüyor.