Osmaniye'de çorba ve sulu yemek satışı yapan esnaf Engin Özgür Dinç, vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve bu durumun satışları etkilediğini belirtiyor. Dinç, çorba içme noktasında bile insanların fiyatına bakarak yarım alabileceklerini veya bol ekmek isteyebileceklerini ifade ediyor.

Esnafın Gözünden Alım Gücü Düşüşü

Engin Özgür Dinç, konuyla ilgili şunları söylüyor: "Çorba çok basit olan bir ürün olmasına rağmen çorba içme noktasında bile insanlar fiyatına bakıp 'yarım alabilir miyim, bol ekmek alabilir miyim' gibi birçok şeyle karşılaşıyoruz. Vatandaşın bu sorunlarının giderilmesini rica ediyoruz."

Fiyatlar ve Alım Gücündeki Değişim

Dinç, enflasyonla mücadele etmeye çalıştıklarını ve geçen sene kellenin tanesini 40 lira bandında aldıkları ürünün bugün 225 lira olduğunu belirtiyor. Bu durumun özellikle esnafı zorladığını ifade eden Dinç, vatandaşların cebinde olmadığını anladıklarını ve müşterilere yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguluyor.

900 Çiftçiye 21 Bin 500 Adet Plastik Zeytin Kasası Dağıtıldı 900 Çiftçiye 21 Bin 500 Adet Plastik Zeytin Kasası Dağıtıldı

Yetkililerden Destek Bekleniyor

Esnaf olarak zorlandıklarını ve vatandaşların alım gücünün düştüğünü dile getiren Dinç, yetkililerden destek beklediklerini söylüyor. Özellikle çorba ve sulu yemek satışı yapan esnafların bu dönemde zorlandığını belirten Dinç, vatandaşların sorunlarının giderilmesini ve desteklenmesini talep ediyor.