Türk tiyatro ve sinema dünyasının sevilen isimlerinden Şener Kökkaya, hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölüm haberini meslektaşı Zafer Algöz duyurdu. İşte, Şener Kökkaya'nın hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar...

Kimdir Şener Kökkaya?

Şener Kökkaya, 30 Haziran 1942 tarihinde Antalya'da doğdu. Sanat hayatına 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile adım atan Kökkaya, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni ikinci sınıfta bırakarak tiyatro kariyerine odaklandı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda sahne aldıktan sonra Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na katılarak uzun yıllar burada sahne aldı ve sahne amirliği görevini üstlendi.

1970'li yıllarda TRT'de yayınlanan "5 Dakika" programıyla geniş kitlelerce tanınan Şener Kökkaya, tiyatroda yönetmenlik ve oyunculuk yapmanın yanı sıra sinema ve dizi filmlerde de rol aldı. 1986 yılında sağlık nedenleriyle İzmir'e yerleşen Kökkaya, İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurarak tiyatro çalışmalarını sürdürdü.

Karadut Dizisi Ne Zaman Başlıyor? ATV’nin Yeni Dizisi Karadut’un Yayın Tarihi ve Sıra Dışı Hikayesi Neler Vaat Ediyor? Karadut Dizisi Ne Zaman Başlıyor? ATV’nin Yeni Dizisi Karadut’un Yayın Tarihi ve Sıra Dışı Hikayesi Neler Vaat Ediyor?

Kökkaya'nın Sinema Kariyeri

Şener Kökkaya, sinema dünyasında da birçok unutulmaz filme imza attı. Aralarında "Sürü", "Vizontele", "Organize İşler", "Ulak" gibi önemli yapımlar bulunan Kökkaya, sinema kariyerinde de geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.

Editör: Havva Andırır