Barcelona, İspanya Futbol Federasyonu'ndan aldığı özel izinle Danimarkalı futbolcu Martin Braithwaite’i transfer etti. 28 yaşındaki Braithwaite, santrafor pozisyonunda görev almasının yanı sıra sağ ve sol kanatlarda da etkili bir şekilde oynayabiliyor. Futbol kariyerine Danimarka'nın Midtjylland kulübünde başlayan Braithwaite, buradan sonra Esbjerg’e transfer oldu. Ardından sırasıyla Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux ve Leganes takımlarında forma giydi.

Barcelona'ya Transfer ve Performansı

Son olarak Leganes'te oynayan Braithwaite, bu kulüpte 48 karşılaşmada 13 gol ve 8 asistlik bir performans sergiledi. Barcelona ile anlaşmasının ardından, dünya devi kulüpteki ilk maçlarını oynayacak olan Braithwaite, 348 resmi karşılaşmada 85 gol ve 38 asistlik bir kariyere sahip.

Hollanda - Almanya UEFA Uluslar Ligi Maçı Ne Zaman, Hangi Tarihte, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda Canlı Yayınlanacak? Hollanda - Almanya UEFA Uluslar Ligi Maçı Ne Zaman, Hangi Tarihte, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda Canlı Yayınlanacak?

Milli Takım Kariyeri

Danimarka Milli Takımı formasıyla 5 Haziran 2013'ten itibaren görev yapan Braithwaite, milli takım kariyerinde 39 karşılaşmada 7 gol atma başarısı gösterdi ve 4 asist yaptı.

Editör: Havva Andırır