UEFA Avrupa Ligi 2024-2025 sezonu için kura çekimi, 30 Ağustos 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek. Kura çekimi, Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapılacak. Kura çekimi saat 14:00’te başlayacak.

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Kura Çekimi Hangi Kanalda Yayınlanacak?

Kura çekiminin canlı yayını, TRT Spor ekranlarından izlenebilecek. Futbolseverler, bu önemli anı TRT Spor aracılığıyla takip edebilecek ve temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakiplerini öğrenebilecekler.

Kura Çekimiyle Belirlenecek Rakipler

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon yeni bir format uygulanacak. Her takım 4 iç saha, 4 deplasman maçı oynayacak ve 4 torbadan 2’şer takım çekilecek. Kura çekimi sonrasında temsilcilerimizin muhtemel rakipleri şu şekilde sıralanıyor:

1. Torba: Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Rangers, Eintracht Frankfurt, Lazio, Tottenham, Slavia Prag
2. Torba: Sociedad, AZ Alkmaar, Braga, Olympiakos, Lyon, PAOK, Fenerbahçe, Maccabi Tel Aviv, Ferencváros
3. Torba: Qarabağ, Galatasaray, Bodo/Glimt, Viktoria Plzen, Union SG, Dinamo Kiev, Ludogorets, Midtjylland, Malmö
4. Torba: Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Anderlecht, Twente, Beşiktaş, FCSB, RFS, Elfsborg

Yeni Format Nasıl İşleyecek?

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’ndeki format değişikliği ile klasik grup sistemi yerine lig usulü uygulanacak. Her takım, 4 iç saha ve 4 deplasman maçından oluşan 8 maç oynayacak. İlk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sırada yer alan takımlar ise play-off turuna kalacak ve burada son 16 turuna geçme mücadelesi verecek. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek.

0F9Ddad7467A4De3B8C6Ecac236F11B6

Editör: Havva Andırır