Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, uzaya gitmek için geri sayıma başladı. Peki, Atasever ne zaman ve saat kaçta uzaya gidecek?

Kim Milyoner Olmak İster Sunucusu Kenan Işık Kimdir, aslen Nereli, Kaç Yaşında?  Kenan Işık'ın Hayatı ve Biyografisi Kim Milyoner Olmak İster Sunucusu Kenan Işık Kimdir, aslen Nereli, Kaç Yaşında? Kenan Işık'ın Hayatı ve Biyografisi

Tuva Cihangir Atasever'in Uzay Yolculuğu: Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak?

Tuva Cihangir Atasever, Virgin Galactic'e ait "VSS Unity" yörünge altı aracıyla bugün (8 Haziran 2024) uzaya gidecek. Planlamaya göre, ABD yerel saatiyle 08.30 sularında (TSİ 17.30) New Mexico'daki Spaceport tesisinden havalanması bekleniyor.

Tuva Cihangir Atasever Hangi Ekiple Uzaya Gidecek?

Atasever, araştırmacı astronot olarak bulunduğu "Galactic 07" ekibiyle birlikte uzaya gidiyor. Bu ekip içinde ABD'den iki, İtalya'dan da bir özel astronot ve 2 pilot bulunacak. Yaklaşık 1 saat 10 dakika sürecek uçuşta, "VSS Unity" yörünge altı aracı, taşıyıcı uçak aracılığıyla yaklaşık 45 bin feetlik yüksekliğe erişecek ve ardından hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaşacak.

Tuva Cihangir Atasever Uzayda Neler Yapacak?

Atasever'in uzayda yapacağı işler oldukça ilgi çekici. Yaklaşık 3 dakikalık serbest düşme fazında, mikro yer çekimi ortamında 7 bilimsel deney gerçekleştirecek. Bu deneyler, uzay araştırmaları ve bilim dünyası için son derece önemli veriler sağlayacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız