Gaziantep’te Fair Play Anneleri Paneli Düzenleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen 1’inci Fair Play Anneleri Paneli’nde “Türkiye’nin 1 numaralı Fair Play Annesi” unvanını aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TMOK iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyon, Gaziantep’teki Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda basın toplantısıyla tanıtıldı.

Fair Play Kavramı ve Hedefler

Toplumun temel yapı taşları olan ailelere Fair Play ruhunu anlatmayı amaçlayan proje, Türkiye genelinde kadın belediye başkanlarının görev yaptığı şehirlerde düzenlenecek. Panelde uzman ekipler, annelere yönelik konferanslarla Fair Play kavramını ve bu kavramın çocukların eğitiminde nasıl yer alması gerektiğini anlatacak. Projenin başlangıcı Gaziantep olarak belirlenirken, 31 Mart 2024 seçimlerinde kadın belediye başkanı seçilen diğer belediyelerde de devam edecek.

Fatmaşahin54

Projenin Gaziantep’te Başlamasının Sebepleri

Gaziantep’in, 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası yürüttüğü çalışmalar ve Başkan Fatma Şahin’in kadın lider olarak gösterdiği başarılar, projenin başlangıç ili olarak seçilmesinde etkili oldu. TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Gaziantep’in bu kapsamda dünyanın ilk örneği olacağını belirtti. Arıpınar, Şahin’in başarıları ve Gaziantep halkının desteği ile bu unvanın verilmesinde hiç tereddüt yaşanmadığını ifade etti.

Fatmaşahin587

Hedef Kitlesi ve Uygulama Planı

Proje kapsamında, ilk etapta en az 20 belediyede 10 bin anneye ulaşılması hedefleniyor. Fair Play kavramının yaygınlaştırılması için kadın belediye başkanlarının görev yaptığı şehirlerde düzenlenecek konferanslarla annelere eğitimler verilecek. Annelerin çocuklarının eğitiminde Fair Play ruhuna yer vermesi için yapılacak olan paneller, ailelere bu kavramın önemini anlatmayı amaçlıyor.

ON NUMARA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: 5 Temmuz 2024 On Numara çelişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: 5 Temmuz 2024 On Numara çelişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Fatma Şahin’in Açıklamaları

Toplantıda konuşan Fatma Şahin, bu unvana layık görülmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Gaziantep halkının desteği olmadan bu başarının mümkün olamayacağını belirtti. Şahin, “Bu şehirdeki her bir anne de ödüllerin en iyisine layıktır. Gaziantep’teki anneleri dünyanın fair play annesi yapma hedefi için yola çıkıyoruz” dedi.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım