Böyle hırsızlıklık görülmedi! Sakal-ı Şerifi çaldılar Böyle hırsızlıklık görülmedi! Sakal-ı Şerifi çaldılar

Son yayımlanan Resmi Gazete kararıyla Tuğgeneral rütbesine terfi eden İlker Şimşek'in özgeçmişi askeri çevrelerde ilgiyle takip ediliyor. Peki, Tuğgeneral İlker Şimşek kimdir? İşte detaylar...

İlker Şimşek’in Eğitim ve Askeri Kariyeri Nasıl Başladı?

1973 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğan İlker Şimşek, ilköğrenimini Kozan'da tamamladıktan sonra 1987 yılında Maltepe Askeri Lisesi'ni kazandı. Bu okuldan 1991 yılında mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu’na giriş yaptı ve 30 Ağustos 1995 tarihinde Teğmen rütbesiyle göreve başladı.

Şimşek’in Görev Yeri ve Terfi Süreci Nasıldır?

Kariyerinde çeşitli görevlerde bulunan Tuğgeneral Şimşek, Kayseri Özel Harekât Grup Komutanlığı’nda Tim Komutanı olarak görev yaptı. Daha sonra Yeni Foça 7. Jandarma Eğitim Alayı’nda Takım Komutanı, Bingöl Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda Bölük Komutanı olarak atandı. Ardından Aydın Didim, Diyarbakır Silvan, Sivas Suşehri, Ağrı Patnos ve İstanbul'da çeşitli Jandarma Komutanlıkları'nda görev yaptı.

İstanbul Alemdağ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı ve İstanbul Fenerbahçe Orduevi Jandarma İrtibat Subayı olarak da görev yaptıktan sonra, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcılığı, Balmumcu Jandarma Sosyal Tesis Müdürlüğü ve Erzurum İl Jandarma Komutanlığı görevlerini üstlendi. 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Isparta İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır.


 

Editör: Havva Andırır