Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan son atama kararlarına göre, Jandarma Kıdemli Albay olarak görev yapan Fatih Cemal Kiper, Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu gelişme sonrası, vatandaşlar Fatih Cemal Kiper’in kim olduğu ve kariyeri hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper’in detaylı özgeçmişi.

Fatih Cemal Kiper Nerede Doğdu ve Eğitim Hayatı Nasıl Geçti?

1973 yılında Niğde'nin Fertek beldesinde dünyaya gelen Fatih Cemal Kiper, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra, 1991 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni bitirdi. Ardından, 1995 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma Teğmen olarak mezun oldu. Eğitimine Tuzla Piyade Okulu, Foça Jandarma Komando Okulu ve Jandarma Subay Okulu'nda devam etti ve 1997 yılında bu eğitimleri tamamladı.

Kiper’in Askeri Kariyeri Hangi Görevlerle Şekillendi?

1997 yılında Ankara Güvercinlik Uzman Jandarma Okul Komutanlığı'nda göreve başlayan Kiper, Bilecik'te 9. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı'nda çeşitli komutanlık görevlerinde bulundu. Muğla Milas, Muş Korkut ve Batman Gercüş ilçelerinde İlçe Jandarma Komutanlığı yaptı.

28 Ekim Yarım Gün Tatil mi? 2024 Resmi Tatiller Takvimine Göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kaç Gün Tatil? Kamu ve Özel Sektör İçin Tatil Düzenlemeleri Neler? 28 Ekim Yarım Gün Tatil mi? 2024 Resmi Tatiller Takvimine Göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kaç Gün Tatil? Kamu ve Özel Sektör İçin Tatil Düzenlemeleri Neler?

2007-2011 yılları arasında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nda KOM Şube Müdürü olarak görev yaptıktan sonra, Jandarma Genel Komutanlığı’nda KOM Daire Başkanlığı ve Göç, Kaçakçılık ve Sınır Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2013-2017 yılları arasında Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı'nda Avrupa Birliği Şube Müdürü ve Uluslararası İşbirliği ve Güvenlik İşleri Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Son Görevleri ve Atama Süreci Nasıl Gerçekleşti?

Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapan Kiper, İstanbul Kara Harp Akademisi'nde Komutanlık ve Karargâh Subaylığı (KOMKARSU) eğitimi aldı. 2017-2018 yılları arasında Bayburt İl Jandarma Komutanı, 2018-2021 yılları arasında Personel Temin Merkezi Komutanı olarak görev yaptı. 2021-2023 yılları arasında ise Jandarma Genel Komutanlığı Strateji ve Dış İlişkiler Başkanlığı'nda Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak çalıştı.

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kars İl Jandarma Komutanı olarak atanmış ve 2024 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etmiştir. Evli ve bir çocuk babası olan Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Editör: Havva Andırır