İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Tuğba Ekinci hakkında bir ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan re'sen soruşturma başlattı. Başsavcılığın Ekinci hakkında yürütülecek soruşturma kapsamında, sanatçının konuşmasında sarf ettiği sözlerin inceleneceği bildirildi.

Olayın Arka Planı Nedir?

Ekinci'nin İstanbul'da sahne aldığı bir ödül töreninde yaptığı konuşma, çeşitli basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında geniş bir şekilde yer aldı. Ekinci'nin sözleri, bazı çevrelerde tepki toplarken, bu durumun hukuki bir süreç başlatılmasına neden olduğu belirtiliyor.

Soruşturma Detayları

Başsavcılık, Ekinci’nin konuşmasında yer alan ifadelerin halk arasında kin ve düşmanlığa neden olup olmadığını değerlendirecek. Soruşturma sürecinde, sanatçının söylemlerinin hukuk kuralları çerçevesinde olup olmadığı titizlikle incelenecek.

YALI ÇAPKINI 6 EYLÜL 2024 CUMA bu akşam var mı, yok mu? Yalı Çapkını yeni sezon bölümleri ne zaman başlayacak, bu hafta mı, haftaya mı? İşte tarih YALI ÇAPKINI 6 EYLÜL 2024 CUMA bu akşam var mı, yok mu? Yalı Çapkını yeni sezon bölümleri ne zaman başlayacak, bu hafta mı, haftaya mı? İşte tarih

Bu gelişme, Tuğba Ekinci'nin hem sosyal medyada hem de genel kamuoyunda geniş bir yankı uyandıran konuşmasının ardından hukuki bir süreç başlatıldığını gösteriyor.

Editör: Mehmet Çetil