Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Yardımcısı olarak atanan TOKİ Başkanı Ömer Bulut Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Ali Yüce kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor? Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Ali Yüce kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

Ömer Bulut Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) atanan Ömer Bulut, yeni göreviyle dikkatleri üzerine çekti. Peki, Ömer Bulut kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Ömer Bulut Nereli ve Kaç Yaşında?

1968 yılında Trabzon’da doğan Ömer Bulut, şu anda 56 yaşındadır. Eğitim hayatına Trabzon'da başlayan Bulut, yükseköğrenimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Ömer Bulut’un Eğitim ve Kariyer Geçmişi Nedir?

ODTÜ'den mezun olduktan sonra, 1995-2001 yılları arasında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde mühendis olarak görev yaptı. 2005-2006 yıllarında TOKİ'de uzman olarak çalışmaya başlayan Bulut, 2006-2011 yılları arasında daire başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılından itibaren TOKİ Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Bulut, TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın AK Parti Fatih Belediye Başkan adayı olması sonrası vekâleten TOKİ Başkanlığına atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla, Ömer Bulut resmen TOKİ Başkanı oldu.

Ömer Bulut Evli Mi Çocuğu Var mı?

Ömer Bulut, evli ve iki çocuk babasıdır. Görevi süresince başarılı çalışmalara imza atan Bulut, TOKİ'nin projelerinde önemli rol oynamıştır. İnşaat mühendisliği alanındaki tecrübesi ve yöneticilik becerileri ile TOKİ'nin başkanlık görevini devralarak kurumun gelişimine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

Ömer Bulut TOKİ Başkanlığı Görevi ve Atama Süreci

Eski TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın 31 Mart yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan TOKİ Başkanlığı koltuğuna Ömer Bulut vekâleten atandı. Bu atama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmiyet kazandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Ömer Bulut’un atanmasıyla birlikte TOKİ'nin projelerinde yeni bir dönem başlamış oldu.

Editör: Murat Serdar Yıldız