ABD'de yaşanan ve Türkiye'de büyük yankı uyandıran bir olayın son gelişmeleri merakla izlenmeye devam ediyor. Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazanın ardından kaçan ve 106 gün sonra ABD'de yakalanan 16 yaşındaki Timur Cihantimur'un durumu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

Timur Cihantimur'un Yakalanma ve Mahkeme Süreci

Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur, tutuklanmasının ardından ilk duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Bugün tekrar hakim karşısına çıkarılacak olan Cihantimur'un avukatları, denetimli serbestlik talep edecekleri belirtiliyor. Ancak önceki talepleri hakim tarafından reddedilmişti.

İslah Evi Koşulları ve Şikayetler

Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutulduğu ıslah evi koşullarının kötü olduğunu belirtiyor. Rehabilitasyon amaçlı cezaevinde kalan genç için ot yolma ve tuvalet temizleme gibi işlerin verildiği ifade ediliyor. Avukatlar, bu şartların Cihantimur'un psikolojik ve fiziksel sağlığına zarar verdiğini savunuyorlar.Cezaevindeki koşullardan şikayetçi olan Cihantimur'un avukatlarının denetimli serbestlik isteyeceği öğrenilirken; cezaevinden ilk fotoğraf da geldi.

İşte Emrullah Erdinç tarafından paylaşılan o fotoğraf;

Annesi Eylem Tok Ile Abd Ye Kaca

Federal Suç İbaresi ve Yaş Sorunu

Cihantimur'un dosyasında yer alan bilgilere göre, 14 Haziran 2024 tarihinde ıslah evine getirildiği ve yaşının 16 olduğu belirtiliyor. Ancak bir hafta sonra 17 yaşına girecek olması dikkat çekiyor. Dosyada "Federal Suç" ibaresinin bulunması da olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Editör: Havva Andırır