Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yıllık tatil dönemine dair planlamalarını genellikle önceden belirler. Ancak 2024 yılı için tatil tarihi, bazı olağanüstü gündem maddeleri nedeniyle ertelendi. Peki, 2024 yılı itibarıyla TBMM'nin tatil tarihi ne zaman olacak? İşte detaylar...

Meclis Ne Zaman Tatile Girecek?

Normal şartlarda TBMM, her yıl 1 Temmuz’da tatile girmektedir. Ancak 2024 yılında, Meclis’in tatil dönemi bazı önemli gündem maddeleri nedeniyle ertelendi. Meclis’in tatil tarihinin kesinleşmemiş olması, özellikle 9. Yargı Paketi ve Kamuda Tasarruf Düzenlemesi gibi kritik konuların görüşülmeye devam etmesinden kaynaklanmaktadır.

Gündemdeki Önemli Konular Neler?

TBMM'nin gündeminde bu yıl birçok önemli konu bulunmaktadır. Özellikle 9. Yargı Paketi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve detaylı bir şekilde ele alınması gereken bir düzenlemedir. Ayrıca, kamuda tasarruf düzenlemeleri ve maaş artışları gibi konular da Meclis’in çalışmalarının sürdürülmesine neden olmuştur. Bu sebeplerle, Meclis’in tatil tarihi ertelenmiş ve çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli? Adana, Bingöl, Erzincan ve Hakkari Deprem Tehlikesi Altında mı? Naci Görür’ün Büyük Deprem Uyarıları Hangi Bölgeler İçin Geçerli?

Genel Kurul'un Kararı

TBMM Genel Kurulu’nun 25 Haziran 2024 tarihli 95. birleşiminde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çalışmalarına devam etmesine karar verilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in tatil dönemine girmeden önce bazı yasaların çıkarılacağını ve sokakların güvenliğinin artırılacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştur.

Editör: Havva Andırır