Jandarma Genel Komutanlığı, Tayfun Kahraman'a hastanede kötü muamele yapıldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Komutanlıktan yapılan açıklamada, bu tür iddiaların kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın itibarını zedelemeyi amaçladığı belirtildi.

Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Kahraman'ın Cezaevi Durumu ve Hastane Sevki Nasıl Gerçekleşti?

Açıklamada, Tayfun Kahraman’ın Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçundan hükümlü olarak bulunduğu ifade edildi. 28 Ağustos 2024 tarihinde Kahraman’ın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Polikliniği’ne tedavi amacıyla sevk edildiği kaydedildi.

Sevk ve Tedavi İşlemleri Nasıl Yapıldı?

Jandarma Genel Komutanlığı, Tayfun Kahraman’ın hastaneye sevk işleminin ve tedavisinin yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, Kahraman’ın muayene ve sevk sürecinde kelepçesinin sıkılması veya tehdit edilmesi gibi bir olayın yaşanmadığı, ayrıca şahısla ilgili herhangi bir darp raporu bulunmadığı ifade edildi.

Gerçek Dışı İddialarla İlgili Ne Yapılacak?

Bahsi geçen haberlerle ilgili gerçek dışı iddiaların kamuoyunu yanıltmak ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın itibarını zedelemek amacıyla ortaya atıldığı belirtilerek, asılsız ve maksatlı paylaşım yapanlarla ilgili adli süreç başlatılacağı bildirildi. Jandarma Genel Komutanlığı, bu açıklama ile konuya dair şeffaflık sağlamak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek istediklerini vurguladı.

Editör: Havva Andırır