Türkiye'de tapu sahiplerini yakından ilgilendiren yeni bir dönem başladı. Miras paylaşımları için yapılan yeni düzenlemeyle artık miraslar için noter devri kapanıyor. İşte detaylar:

Noter Devri Kalktı, Tapu Paylaşımları Hızlandı

Yapılan düzenlemeyle birlikte, kardeşler arasında tapu paylaşımı için notere gitme zorunluluğu ortadan kalktı. Bu değişiklik, tapu işlemlerinin çok daha hızlı ve kolay tamamlanmasını sağlayacak.

Sözleşme Yeterli, Noter Gereksinimi Son Buldu

Geçmişte, miras kalan taşınmazların devri için kardeşler arasında noter onayı şartı bulunuyordu. Ancak yeni düzenleme ile hisseli tapu devirleri artık noter onayı gerektirmiyor. Miras payının bir kardeşten diğerine devri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Tüm hissedarların sözleşme sırasında hazır bulunması ise şart.

Tapu Devir İşlemleri ve Gereklilikler

Hisseli tapuların satışı için, hisse sahiplerinin ortak kararı ve tapu işlemleri sırasında fiziksel olarak orada bulunmaları gerekiyor. Taraflar, istedikleri takdirde işlemleri avukatları aracılığıyla da yürütebiliyor. Hisseli tapu alımlarında, Tapu Sicil Müdürlüğü işlemlerinin eksiksiz tamamlanması ve taşınmazın sınırlarının kesin olarak belirlenmesi şart.

Ağabey/Abla-Kardeşlik İlişkisi ve Noter Gereksinimi

Ağabey/abla-kardeşlik ilişkisi içeren tapu devirlerinde artık noter gereksinimi bulunmuyor. Yazılı bir sözleşme ile işlem tamamlanabiliyor. Hisseli tapu sahiplerinin tamamının onayı ile yapılan satış işlemleri sonrasında, ödemeler ilçe belediyelerinde gerçekleştirilebiliyor.

4-5 Mayıs Hava durumu, yurt geneli yağışlı mı? İstanbul, İzmir, Ankara hava nasıl, saat verildi! 4-5 Mayıs Hava durumu, yurt geneli yağışlı mı? İstanbul, İzmir, Ankara hava nasıl, saat verildi!

Bu yeni düzenlemeler, hisseli tapuların daha kolay yönetilmesini ve aile içi mülk paylaşımının daha az bürokratik engellerle gerçekleşmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, mirasçılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların ve işlemlerin hızla sonuçlanması hedefleniyor.