SGK 344 Personel Alımı Sonuçları ve Taban KPSS Puanı Ne Zaman Açıklanacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan 344 personel alımı için sonuçlar hala bekleniyor. Peki sonuç sorgulama ekranı ne zaman açılacak? Detaylar nedir?

SGK 344 Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir?

SGK, farklı kadrolarda olmak üzere 344 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar şu kontenjanlarda gerçekleştirilecek:

  • 260 Büro Personeli (189 Ön Lisans, 71 Lisans)
  • 69 Destek Personeli (9 Bulaşıkçı, 48 Temizlik Personeli, 12 Aşçı)
  • 14 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  • 1 Teknisyen (Elektrik Elektronik)

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Adaylar, KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercih ettikleri pozisyonlara yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgelere ilişkin duyuru ayrıca yapılacaktır. Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılacaktır. Atama işlemi bu araştırmaların sonucuna göre gerçekleştirilecektir.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

SGK 344 personel alımı başvuruları 5 - 14 Haziran 2024 tarihleri arasında alınmıştı. Sonuçların en geç 30 Haziran 2024 tarihine kadar açıklanması bekleniyordu. Ancak hala açıklanmayan sonuçlar, adaylarda belirsizlik yarattı. İşin Olsa ekibi olarak aldığımız geri dönüşlere göre, SGK personel alımı sonuçları Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacak. Bazı adayların başvurularının "onaylandı" şeklinde uyarılar alması nedeniyle sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 5 EKİM 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 5 EKİM 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Sonuçları Nereden Öğrenebilirsiniz?

Sonuçlar, SGK'nin resmi internet adresinden ve Kariyer Kapısı üzerinden öğrenilebilecek. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Editör: Murat Serdar Yıldız