Sinan Ateş Davasında Şok İfadeler: İlk Duruşmada Neler Yaşandı?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Sinan Ateş’in ölümünden sorumlu tutulan tetikçi Erol Özyağcı’nın ifadesi, duruşmaya damgasını vurdu.

Sinanateşdavasısincancezaevi

Mahkeme Öncesinde Ne Yaşandı?

Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde geniş güvenlik önlemleri altında başladı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, basına yaptığı açıklamada, sadece suçluların adil bir şekilde yargılanmasını talep ettiklerini belirtti. Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili 22 sanığın bulunduğu davada ilk savunmayı tetikçi Erol Özyağcı yaptı.

Ayşeateş54542121

Tetikçi Erol Özyağcı’nın İfadesi Ne Dedi?

Özyağcı, Doğukan Çep'in kendisine Sinan Ateş'i sadece ayaklarından vurma talimatı verdiğini belirterek, “Biz kaçarken 'Reisi vurduk' diye bağırıyorlardı en son. Doğukan abi aradı olaydan bir saat sonra falan, 'Sinan Ateş ölmüş, ben sana ayaklarından vur demedim mi' dedi,” şeklinde ifade verdi. Savunmasında, ateş ederken sadece ayaklarını hedef aldığını ve Sinan Ateş'in ölümünün beklenmedik bir sonuç olduğunu dile getirdi.

Erdoğanayşeateş

Mahkeme Başkanı Hangi Uyarılarda Bulundu?

Duruşmanın başında mahkeme başkanı, taraflara herhangi bir sataşma veya laf atma olmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Mahkeme başkanı, duruşma salonunda düzeni sağlamak ve tahriklere kapılmamak konusunda her iki tarafa da ikazlarda bulundu.

Sinanateş17845

Duruşmaya Kimler Katıldı?

Mahkeme salonunda çeşitli siyasiler ve hukukçular yer aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da duruşmayı izleyenler arasında bulundu. Ayrıca, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve bazı il baro başkanları da duruşmayı takip etti.

Sinanateş1

Duruşma Salonunda Hangi Gelişmeler Oldu?

Duruşma sırasında, sanıklardan Doğukan Çep’in müşteki sıralarına yönelik sözleri nedeniyle duruşma salonundan çıkarılması gerekti. Mahkeme başkanı, olayın şahsileştirilmemesi ve sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Sinanateş120

MHP'nin Katılma Talebi Neden Reddedildi?

MHP avukatlarının davaya katılma talebi, savcının "suçtan doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle reddedilmesini istemesi üzerine mahkemece oy birliğiyle reddedildi. Mahkeme, MHP'nin suçtan zarar gören sıfatı bulunmadığına karar verdi.

Erol Özyağcı Doğukan Çepsinanateş

Diğer Sanıkların Savunmaları Ne Dedi?

Sanıklardan Vedat Balkaya, "Beni buraya kandırarak getirdiler, Ben suçsuzum," diyerek savunma yaptı. Balkaya, kendisine bir alacak verecek meselesi olduğu söylenerek olay yerine getirildiğini ve adam öldürüleceğinden haberi olmadığını ifade etti.

Ayşe Ateş Ne Talep Etti?

Duruşma öncesinde basın mensuplarına konuşan Ayşe Ateş, ayrılan dosyadaki 17 kişi hakkında gerekli işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasını ve iddianamedeki boşlukların doldurularak yeni bir iddianame yazılmasını talep etti. Adaletin hızlı ve doğru bir şekilde yerini bulmasını beklediklerini vurguladı.