Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Şırnak Valiliğine atanan Birol Ekici kimdir? Birol Ekici aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Çorum'un Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan Rüstem Eren Parkı'ndaki kafede meydana gelen tüfekli saldırı, şehrin gündemine bomba gibi düştü. Olay, 31 Temmuz akşamı yaşandı. Veysel Çağıl (30) ve Samet Bozkafa (34), parktaki kafede oturdukları sırada yanlarına yaklaşan bir kişi tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırıda Veysel Çağıl olay yerinde hayatını kaybederken, Samet Bozkafa ise ağır yaralandı. Yaralı Bozkafa, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis Ekipleri Ne Tür Önlemler Aldı?

Olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisin başlattığı geniş çaplı operasyon sonucunda, şüpheli olarak tespit edilen Z.Ç., C.Ş., A.K. ve M.Ş. gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Saldırganın Görüntüleri Ortaya Çıktı mı?

Olayın ardından güvenlik kamerası görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Görüntülerde, kırmızı tişört giymiş bir kişinin elinde tüfekle parka giriş yaptığı ve masalarda oturan müşterilerin arasından geçerken ateş açtığı görülüyor. Saldırgan, ateş ettikten sonra parkı terk ederek olay yerinden uzaklaştı.

Güvenlik Önlemleri ve Soruşturmalar

Saldırının ardından Çorum'da güvenlik önlemleri artırıldı. Polis, şüphelilerin motive ve bağlantılarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor ve halka gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

Editör: Havva Andırır