Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 2024 yılı için yurt başvuru süreçlerine yönelik hazırlıklarını tamamladı. Öğrenciler, KYK yurt başvurularını e-devlet üzerinden yapacakları için heyecanla başvuru tarihlerini bekliyorlar. İşte detaylar:

Başvuru Süreci ve Tarihleri Ne Zaman?

KYK yurt başvuruları, ÖSYM tarafından yapılan yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-devlet kapısı üzerinden alınacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz günü açıklanacak ve tercih süreci başlayacak. Bu süreçten sonra KYK yurt başvurularının Ağustos ayında alınması planlanıyor. Geçtiğimiz yılın başvuru tarihleri 29 Ağustos - 2 Eylül arasında gerçekleşmişti.

KYK Yurt Başvuru Şartları Nelerdir?

KYK yurt başvuruları için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmeleri gerekiyor. Başvuru sürecinde herhangi bir yaş sınırlaması bulunmuyor, ancak öncelikli olarak üniversite öğrencileri tercih ediliyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

KYK Yurt Başvuru İlk Kayıt Ücreti

KYK'ya ilk defa başvuran öğrencilerin ödemesi gereken ilk kayıt ücreti, yerleştirildikleri yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik gösterebiliyor. Bu ücret, yatak ücreti ve güvence bedelini kapsıyor. İlgili tutarlar, banka ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından görülebiliyor.

Editör: Havva Andırır