Milyonlarca memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı zamları geçtiğimiz günlerde belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerine yüzde 19,31 oranında zam yapılacağı açıklandı. Bu artışlar, sadece emekliler ve memurlar için değil, 65 yaş aylığı alan vatandaşları da etkiledi. Peki, 2024 Temmuz'dan itibaren 65 yaş aylığı ne kadar oldu?

Emekliye Nefes Aldiracak Zam Gel

65 Yaş Aylığı Ne Kadar Oldu?

2024 Temmuz ayı itibariyle 65 yaş aylığında önemli bir artış yapıldı. Önceki dönemde 3 bin 504 TL olan 65 yaş aylığı, yüzde 19,31'lik zamla birlikte 4 bin 180 TL'ye yükseldi. Bu artış, yaşlılık aylığı alan vatandaşların ekonomik koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Emekli Ödeme

65 Yaş Aylığı Nasıl Alınır?

65 yaş aylığı almak isteyen vatandaşların, ikametgâhlarının bağlı bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru sırasında, T.C. kimlik numarasının bulunduğu kimlik belgesi ile müracaat edilmesi şart. Başvuruların ardından, uygun görülen vatandaşlar aylıklarını almaya hak kazanıyorlar.

Emekli Sandığı, Bağ Kur Ve Ssk

Yeni Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Zamlı maaşların ödeme tarihleri de belirlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için her ayın 17’si ile 26’sı arasında, memurlar ve memur emeklileri için ise her ayın 25’i ile 28’i arasında maaşlar hesaplara yatacak. 65 yaş aylığı da bu tarihler arasında hesaplara aktarılacak.

Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü kimdir, aslen nereli, kaç yaşında , ne iş yapıyor mesleği ne? Ufuk Özünlü'nün Serveti Ne Kadar? Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü kimdir, aslen nereli, kaç yaşında , ne iş yapıyor mesleği ne? Ufuk Özünlü'nün Serveti Ne Kadar?

Emekli1

En Düşük 65 Yaş Aylığı Ne Kadar Oldu?

En düşük 65 yaş aylığı, yapılan yüzde 19,31’lik zamla birlikte 4 bin 180 TL olarak belirlendi. Bu zam oranı, enflasyon farkları dikkate alınarak hesaplandı ve yaşlılık aylığı alan vatandaşların alım gücünü artırmayı amaçlıyor.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım