AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalara nokta koyan Çelik, yeni kanun teklifi hakkında net mesajlar verdi.

Kanun Teklifi ve Sokak Hayvanlarına Yaklaşım

Ömer Çelik, sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan yeni kanun teklifiyle ilgili olarak, "Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır. Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu. Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Arzumuz sokaklarımızın güvenli hale gelmesidir" ifadelerini kullandı. Çelik'in vurgusu, kanun teklifinin sokak hayvanlarının korunması ve toplum güvenliği arasında denge sağlama amacını taşıdığını ortaya koyuyor.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah'tan Neden Ayrıldı? Ak Parti'ye Katılacak mı? Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah'tan Neden Ayrıldı? Ak Parti'ye Katılacak mı?

Politik Arenada ABD Gelişmeleri ve Siyasi Şiddet

Ömer Çelik, Amerika Birleşik Devletleri'nde eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi ve John Biden'in adaylıktan çekilmesi konularına da değindi. "Bu suikast girişimi meselesi son derece tehlikelidir. Siyasetin şiddeti topyekun dışlaması gerekir" diyen Çelik, ABD'deki demokratik süreçlerin dünyada etkili olduğunu belirtti. Siyasi tıkanıklıklara da değinen Çelik, ABD iç politikasının uluslararası alanda nasıl bir yansıma bulduğunu vurguladı.

CHP Lideri Özgür Özel'e Yanıt

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kürt vatandaşların eşitlik konusundaki taleplerine ilişkin sözlerine de cevap verdi. "Özgür Özel’in cümlesinin altını doldurması gerekir. Eşitsizlikle ilgili olan uygulamalar, eylemler AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren yaptığımız reformlarla, bütün yurttaşlarımızın kendi kimlikleri konusunda eşit haklara sahip olması, bütün vatandaşlarımıza yansıması şeklinde büyük adımlar attık" şeklinde konuştu. Çelik'in vurgusu, AK Parti'nin kimlik temelli eşitlik reformlarına verdiği önemi gösteriyor.

Editör: Havva Andırır