Şırnak'ta Hangi Bölgeler Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi?

Şırnak Valiliği, güvenlik gerekçesiyle 7 bölgenin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini ve bu bölgelere girişlerin 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Valilik açıklamasına göre, bu karar, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla alınmıştır.

Şırnak'ta Hangi Tarihlerde Geçerli?

Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara 1 Temmuz 2024'ten itibaren 15 Temmuz 2024'e kadar girişler yasaklanmıştır. Bu süre boyunca vatandaşların, belirtilen bölgelere girmemeleri konusunda dikkatli olmaları istenmiştir.

Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu? Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu?

Şırnak'ta Hangi Bölgeler Yasak Kapsamında?

Valilik açıklamasında yer alan bilgilere göre, yasaklanan bölgeler şunlardır:

Bestler Dereler Bölgesi: Şırnak il merkezinde yer alıyor.
Gabar Dağı Bölgesi: Şırnak il merkezi ile Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunuyor.
Cudi Dağı Bölgesi: Şırnak il merkezi, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında yer alıyor.
Kurt Dağı Bölgesi: Şırnak il merkezi, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında yer alıyor.
Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebel Dağları, Faraşin Bölgeleri: Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunuyor.
Altındağları Bölgesi: Beytüşşebap ilçesi sınırlarında yer alıyor.
Oymakaya Bölgesi: Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında yer alıyor.

Şırnak'ta Neden Bu Karar Alındı?

Şırnak Valiliği’nin açıklamasında, bu kararın alınma nedenleri arasında milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve şiddet olaylarının önlenmesi yer almaktadır. Ayrıca, vatandaşların yasa dışı unsurlardan ve bu unsurlara karşı alınacak tedbirlerden zarar görmemesi amacıyla bu kararın alındığı ifade edilmiştir.

Editör: Murat Serdar Yıldız