Ankara'nın Sincan ilçesinde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde caddeler sular altında kaldı. Mahsur kalan bir kadın, belediye ekipleri tarafından kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Sincan'da Sağanak Yağışın Etkisi

Sincan'da öğlen saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, 250. Cadde'de bir kadının mahsur kalmasına sebep oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca cadde ortasında mahsur kalan kadın, belediye ekiplerinin kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Ametist Taşı: Stresi Azaltan ve Ruhsal Dengeyi Sağlayan Doğal Mucize Ametist Taşı: Stresi Azaltan ve Ruhsal Dengeyi Sağlayan Doğal Mucize

D140 Karayolunda Araçlar Sular Altında Kaldı

Ankara'nın birçok ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Ayaş D140 karayolunu göle çevirdi. Çok sayıda araç suya gömüldü, sürücüler ve yolcular araçlarında mahsur kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, sular altında kalan araçlar çekici yardımıyla çıkarıldı.

"Uyarı Yapılmasına Rağmen Hazırlıksız Yakalandık"

Vatandaşlardan Samet Çetinkaya, yaklaşık 40 dakikadır yolun açılmasını beklediklerini belirtti. Bir diğer vatandaş Ahmet Çakır ise, "Yaklaşık 2.5 saattir aracımızı sağa çektik bekliyoruz. Olağanüstü bir yağış vardı, araçlarımız suyun altında kaldı. Uyarı yapılmasına rağmen hazırlıksız yakalandık. Eve gitmeye çalışıyoruz ama yollar kapalı" dedi.

Sel Suları Yarım Metreye Kadar Yükseldi

Sincan ilçesi Törekent Mahallesi Ayaş yolunda sel suları yarım metreye kadar yükseldi. Çok sayıda otomobil, motorlarına su alarak arızalandı. Trafiğin durduğu yola çok sayıda iş makinesi yönlendirildi. Araçlar, iş makineleri yardımıyla çekildi ve sel suları vidanjörlerle tahliye edildi.

Metro Seferleri Geçici Olarak Durduruldu

Yoğun yağış nedeniyle OSB-Eryaman 5 istasyonları arasında metro seferleri geçici olarak durduruldu. EGO Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için ek otobüs seferleri düzenleneceğini açıkladı. Metro seferleri Eryaman 5-Koru istasyonları arasında devam edecek.

Diğer Bölgelerde Yağışın Etkileri

Yozgat Yerköy'de Sağanak Yağış

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi. Çok sayıda iş yerini su bastı.

Kayseri'de Şiddetli Rüzgar ve Sağanak

Kayseri'de şiddetli rüzgar ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı evlerin çatıları uçtu, araçlar yollarda biriken suda ilerlemekte zorlandı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, bir vatandaşın kafasını yaraladı.

Erzincan'da Dolu Yağışı

Erzincan'da fındık büyüklüğünde yağan dolu, araçlarda hasara yol açtı. Cadde ve sokaklar beyaza büründü, su baskınları yaşandı.

Niğde'den Sağanak Uyarısı

Niğde Valiliği, 9 Haziran'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar için vatandaşları uyardı.

Erciş'te Fırtına

Van'ın Erciş ilçesinde fırtına, bazı binaların çatılarını uçurdu. Çatı parçaları araçların üzerine düşerek hasara neden oldu.

Çankırı'da Sel Suları

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesinde sel suları yollara taştı, yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Kayseri'de Araç ve Bina Hasarları

Kayseri'nin Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde sağanak ve dolu yağışı, araç ve iş yerlerinde hasara yol açtı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde bulunan bir öğrenci yurdunun çatısı uçtu.

Editör: Zeliha YAKUT