Türkiye’nin yakından takip ettiği Sinan Ateş cinayeti davasının ikinci duruşması, dün Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde devam etti. 22 sanığın yargılandığı davada, mahkeme salonunda yaşanan gerginlikler dikkat çekti. Davanın bu celsesinde hem sanıkların hem de müştekilerin beyanları alındı.

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Neler Yaşandı?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin yürütülen davanın ikinci duruşmasında, mahkeme başkanının talimatıyla Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, duruşma salonundan çıkarıldı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıkların ve müşteki avukatlarının beyanları arasında yaşanan tartışmalar salonda gerginliğe neden oldu.

Sanıklardan Doğukan Çep, dünkü duruşmada gazetecilere yönelik tehditlerde bulunmuş ve mahkeme başkanını kızdırmıştı. Bugünkü duruşmada da sergilediği tutum ve davranışlar yine gündem oldu. Sanıkların jandarma eşliğinde salona getirilmesi sırasında Çep’in, basın bölümüne dönerek tehdit vari hareketlerde bulunması, duruşma sırasında da dikkat çekici davranışlar sergilemesi mahkeme başkanı tarafından kınandı.

Doğukancep878787

Sinan Ateş Davası: Mahkeme Başkanı ve Avukatlar Arasında Neden Tartışma Çıktı?

Mahkeme salonunda, müşteki avukatlardan birinin, sanık Öktem'in 6 farklı telefon numarası kullanması hakkında sorular yöneltmesi üzerine sanık avukatları bu duruma itiraz etti. Avukatlar arasındaki bu tartışma, mahkeme salonunda kısa süreli bir gerginliğe yol açtı. Mahkeme başkanı, avukatların tartışmayı sonlandırmalarını istedi ancak diyalogların uzaması üzerine mahkeme başkanı ile müşteki avukatları arasında da tartışma yaşandı. Başkanın talimatıyla bir avukat ile Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme başkanı, duruşmanın düzeninin bozulmaması gerektiğini belirterek, "Sorduğunuz soruların bu davaya katkısı olduğunu düşünebilirsiniz ama nihai kararı biz vereceğiz. Savunma hakkını aşmanıza müsaade etmem. Sabrımızın bir sınırı var," dedi.

Kuzey Irak Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Uzman Çavuş Cebrail Acar şehit düştü Kuzey Irak Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Uzman Çavuş Cebrail Acar şehit düştü

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır Ne Dedi?

Duruşma salonundan çıkarılmasının ardından açıklama yapan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, iki gündür davayı takip ettiğini belirterek, mahkeme başkanının müşteki avukatlarından birinin dışarı çıkarılmasına tepki gösterdiğini ifade etti. Çayır, "Mahkeme başkanının sadece bir tarafa 'siz çıkın' demesi yakışık olmadı. Burada bulunmamın sebebi milliyetçi, ülkücü bir kişiliğe sahip olmam ve Milli Yol Partisi'nin genel başkanı olarak duruşmada bulunmak istememdi," dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır

Sinan Ateş Davasında Sanıkların Savunmaları ve İddianameler

Davanın ikinci gününde, sanık savunmaları alınmaya devam etti. Özellikle cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan Doğukan Çep’in savunmaları ve duruşmadaki tutumları dikkat çekti. Cinayetin tetikçisi Eray Özyağci'yi İstanbul'dan Ankara'ya getirdiği belirtilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak da savunmasını yaptı.

Duruşmanın ilk gününde, 8 sanığın savunması alınmıştı. İddianamede, cinayeti işlediği öne sürülen tetikçi Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Diğer sanıklar, suçlara iştirak ettikleri gerekçesiyle 15’er yıldan 20’şer yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor. Eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal da kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçundan yargılanıyor.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım