Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in davasının 3. gününde de duruşma salonunda yoğun tartışmalar yaşandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen davada, tansiyon bir an olsun düşmedi.

Saniye Ateş Duruşma Sırasında Rahatsızlandı

Duruşma sırasında Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, tansiyon düşüklüğü ve kolundaki uyuşma nedeniyle fenalaştı. Duruşma salonunda tansiyonu düşen Saniye Ateş, cezaevi içinde bulunan hastaneye kaldırıldı. Oğlunun öldürülmesiyle ilgili davayı takip etmek üzere Sincan Cezaevi’nde bulunan Saniye Ateş'in sağlık durumuyla ilgili gelişmeler yakından izleniyor.

Ayşe Ateş'ten Adliye Önünde Sert Açıklamalar

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, adliye önünde yaptığı açıklamada, "Bu kurulan kumpas bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar, devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Sanki bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar. Bu siyasi cinayetin, siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Kurdukları her oyun onların başına geçecek" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Duruşmayı Takip Etti

Duruşmaya, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bazı milletvekilleri de katıldı. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada sanık avukatlarının beyanları dinlenmeye devam etti. Davanın dinlenecek son sanığı Umut Ersoy’un savunması alınacaktı ancak Ersoy’un avukatının duruşmada olmaması nedeniyle avukat beyanlarına geçildi.

Sanık Avukatları Savunmalarını Sürdürüyor

Tetikçi Eray Özyağci'nin avukatı Zeynettin Aktürk, yargılamanın eksik ve hatalı olduğunu öne sürdü. Aktürk, "Ben oraya yaralamaya gittim, sadece ayaklarına sıkacaktım" dediğini hatırlattığı Özyağci’nin savunmasını yinelerken, kamera görüntülerinin de bunu doğruladığını belirtti. Aktürk, Özyağci’nin üç kez ateş ettiğini ve bunların Ateş'in ayaklarına isabet ettiğini iddia etti. Ayrıca müvekkilinin suç vasfının "silahla kasten yaralama" olarak değiştirilmesini talep etti.

Eski Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül KİMDİR neden öldü, hastalığı ne? Eski Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül KİMDİR neden öldü, hastalığı ne?

Sanık Umut Ersoy Suçlamaları Reddetti

Avukatının salona gelmesi üzerine sanık Umut Ersoy’un savunmasına geçildi. Ersoy, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ve taksi şoförü olarak Doğukan Çep’i müşterisi olduğu için tanıdığını ifade etti. Gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya götürüldüğünü ve iddianame çıkana kadar ne ile suçlandığını bilmediğini söyledi.

Diğer Sanık Avukatlarının Beyanları

Özyağci'yi olay yerinden kaçıran motosiklet sürücüsü sanık Vedat Balkaya'nın avukatı Cem Ali Kılıç, müvekkilinin cinayetten haberdar olmadığını savundu. Cinayet öncesi keşif yaptığı belirtilen sanık Suat Kurt'un avukatı Fuat Saatçıoğlu, müvekkilinin olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu ve bildiklerini samimi bir şekilde anlattığını söyledi. Sanık Doğukan Çep'in avukatı Emine Tosun, Özyağci'nin Ateş'i öldürme kastıyla hareket etmediğini savunarak, olayın bir çatışma ortamında gerçekleştiğini iddia etti.

Savunmaların Ardından Ara Verildi

Sanıklar Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç ve Aşkın Mert Gelenbey'in avukatlarının beyanlarının dinlenmesinin ardından duruşmaya öğle arası verildi. Duruşmada gerilimli anlar yaşanmaya devam ederken, duruşmanın ilerleyen saatlerinde nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım