Şenay Aybüke Yalçın Kimdir?

Ankara'da 3 Eylül 1994 tarihinde doğan Şenay Aybüke Yalçın, yaşamıyla ilham veren bir öğretmen olarak hatırlanacak. İlköğrenimini Ankara'da, ortaöğrenimini ise Balıkesir'in Edremit ilçesinde tamamladıktan sonra müzik tutkusuyla yükseköğrenimine devam etti. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi'nden mezun olan Şenay Aybüke, yetenekli bir müzik öğretmeni olma yolunda emin adımlarla ilerliyordu.

Şenay Aybüke Yalçın7744

Şenay Aybüke Yalçın Nerde Öğretmenlik Yaptı?

2016 yılının Ekim ayında Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne müzik öğretmeni olarak atanmasıyla Şenay Aybüke, hayallerine bir adım daha yaklaşmıştı. Çalışkanlığı, sıcak kalpliliği ve şefkatli yapısıyla, kısa sürede okul idaresi, öğretmen arkadaşları, veliler ve öğrenciler tarafından sevgiyle karşılandı.

Şenay Aybüke Yalçın1010

Şenay Aybüke Yalçın Neden Öldürüldü Nerede Ne Zaman Şehit Edildi?

Ancak genç öğretmenin hayatı, terörün acı yüzüyle karşılaştığında bir anda değişti. 9 Haziran 2017 tarihinde, çok sevdiği öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra, Batman'dan Kozluk'a dönerken hain teröristlerin saldırısına uğradı. Açılan ateş sonucu yaralanan Şenay Aybüke, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak şehit düştü.

Şenay Aybüke Yalçın88855544

Şenay Aybüke Yalçın'ın Unutulmayacak Mirası

Şenay Aybüke Yalçın'ın kısa ama anlamlı yaşamı, fedakarlığı ve öğretmenlik tutkusu, Türkiye'nin dört bir yanında yaşatılıyor. Adı okullara, parklara, kütüphanelere ve hatta petrol sahalarına verilerek anısını sonsuza kadar yaşatacak. Öğretmenlik mesleğine olan aşkı ve öğrencilere duyduğu sevgi, her zaman hatırlanacak ve özlemle anılacaktır.