Hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Peker, Afgan ve Suriyelilerin organize suç yapılarına entegre olacağı ve Türkiye'de ciddi bir tehlike oluşturacağı uyarısında bulundu.

Sancta Susanna Operası Dünya Gündeminde! İzleyenlerin Dayanamadığı Gösteri Sonrası 18 Kişi Hastanelik Oldu Sancta Susanna Operası Dünya Gündeminde! İzleyenlerin Dayanamadığı Gösteri Sonrası 18 Kişi Hastanelik Oldu

Türkiye Nereye Gidiyor?

Peker, Türkiye'nin Meksika ve Kolombiya gibi kriminal grupların hakimiyetine girebileceğini belirtti. "Şu an Türkiye, üç-beş seneye kadar böyle bir yapıya evrilecek" diyen Peker, bu sürecin genç grupların altında toplandığı kartellerin oluşmasıyla hızlanacağını ifade etti. Özellikle, PKK'nın 40 yılda şehit ettiği sayının, bu kartel savaşlarında bir yılda geçileceğini öne sürdü.

Uyuşturucu Sorunu Büyüyor Mu?

Peker, Türkiye'de uyuşturucu üretiminde ve dağıtımında yabancı uyruklu kişilerin güç kazandığını iddia etti. Suriyelilerin, başlangıçta torbacı olarak çalıştığını, ancak zamanla daha üst kademelere yükseldiğini belirtti. Artık bu grupların Türkiye'deki MET laboratuvarlarına talip olduklarını vurguladı. Bu durum, ülkenin uyuşturucu sorununun derinleştiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Sosyoekonomik Dengesizlikler Neden Tehlike Oluşturuyor?

Peker, gençlerin içinde bulunduğu sosyoekonomik koşulların suç eğilimlerini artırdığını savundu. Yoksul bir ailenin çocuğunun, lüks içinde yaşayan akranlarıyla karşılaştığında hissettiği eziklik ve hırsın, onu suç dünyasına itebileceğini açıkladı. "Bu psikoloji, sadece Türkiye’ye ait değil" diyen Peker, benzer durumların Brezilya, Meksika ve Kolombiya'da da yaşandığını belirtti.

Sedatpeker45544

Kriminal Gruplar Hangi Tehlikeleri Barındırıyor?

Peker, devletten ayrılan ve şiddet eğilimli bireylerin, suç kartelleri oluşturma potansiyelini taşıdığını ifade etti. Bu tür grupların, devletin güvenlik sistemini içten tehdit edebileceği uyarısında bulundu. "Aile yapımız bozulmadığı için Türkiye geriden gidiyor" diyen Peker, bu durumun önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sedatpeker4577

Altın Kaçakçılığı da Dikkat Çekici

Peker, Türkiye’deki altın kaçakçılığının da önemli bir sorun olduğunu ve Suriyeli grupların bu alanda kontrolü ele geçirdiğini belirtti. "Kapalı Çarşı'da yüzde elli kaçak altın girişi-çıkışında kontrolü ele geçirdikleri görülüyor" ifadesi, bu sorunun boyutunu gözler önüne serdi.

Editör: Mehmet Çetil