İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Zabıta Müdürü Metin Alper Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Mesleği Ne?

Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler

Salahsun Hekimoğlu Kimdir?

Salahsun Hekimoğlu, 21 Ocak 1950 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Ancak, kariyerine seslendirme sanatçısı olarak devam etti. Hekimoğlu, seslendirme sanatçılığı, film, dizi ve tiyatro oyunculuğu gibi birçok alanda yeteneklerini sergiledi.

Salahsunhekişmoğlu87

Hangi Dizilerde Oynadı?

Salahsun Hekimoğlu, Türk televizyonlarında birçok popüler yapımda yer aldı. Bunlar arasında Sıla, Savcının Karısı, Sağır Oda, Derin Devlet, Osmanlı Kıyam, Kurtlar Vadisi, Kurt Kanunu, Kollama, Kırık Kanatlar, Kavak Yelleri, Hırsız Polis, Haziran Gecesi, Dudaktan Kalbe, Diriliş, Bedel, Asi, Arka Sokaklar, Acı Hayat ve Payitaht Abdülhamit gibi diziler bulunuyor. Hekimoğlu ayrıca Bir Avuç Deniz, O Şimdi Mahkum, İmkansız Olasılık ve Atçalı Kel Mehmet Efe gibi sinema filmlerinde de rol aldı.

Salahsunhekişmoğlu48484

Salahsun Hekimoğlu Neden Öldü, Kaç Yaşındaydı?

Salahsun Hekimoğlu, 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncular Sendikası, Hekimoğlu’nun vefat haberini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Paylaşımda, "Değerli üyemiz Salahsun Hekimoğlu hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun." ifadeleri kullanıldı. Ancak, usta oyuncunun vefat nedenine dair bir açıklama yapılmadı.

Salahsunhekişmoğlu044040

Kariyeri ve Yaşamı

Salahsun Hekimoğlu, iktisat eğitimi almasına rağmen sanat dünyasında farklı alanlarda kariyer yaptı. Seslendirme sanatçılığı ile başlayan kariyerine tiyatro, sinema ve televizyon dizilerinde devam etti. İyi derecede Fransızca bilen Hekimoğlu, Evlilik Oyunu, Güneşte On Kişi, İstanbul’da Bugün ve Utanç Dünyası isimli tiyatro oyunlarında sahneye çıktı. Türk televizyonlarının tanınan simalarından biri olan Hekimoğlu, özellikle Kurtlar Vadisi ve Payitaht Abdülhamit dizileri ile geniş bir hayran kitlesine sahip oldu.

Editör: Murat Serdar Yıldız