Yumurta, protein açısından zengin olmasıyla bilinir ve uzun süre tok hissetmenize yardımcı olurken sağlık açısından da pek çok fayda sağlar.

Yumurtayı sahurda tercih ederken, yulaflı bir omlet yapmak hem lezzetli hem de tok tutucu bir seçenek olabilir. İşte yulaflı omlet tarifi:

  1. Yapışmaz bir tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyin ve üzerine yaklaşık 3 kaşık yulaf ekleyin. Yulafı hafifçe kavurun.

  2. Ayrı bir kapta 3 adet yumurtayı çırpın ve kavrulan yulafın üzerine dökün. Yumurtaları tavanın içinde yayarak pişirin.

  3. İsteğe bağlı olarak içerisine az miktarda beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyerek omletinizi zenginleştirebilirsiniz.

  4. Dilediğiniz baharatları (örneğin karabiber, pul biber, kekik vb.) ekleyerek omletinizi lezzetlendirebilirsiniz.

    Diyanet 2024 Muharrem ayı başladı mı, kaç gün var, ne zaman? Diyanet 2024 Muharrem ayı başladı mı, kaç gün var, ne zaman?

Bu tok tutucu omletin yanına avokado veya ceviz gibi sağlıklı yağ kaynakları ekleyerek, dengeli ve doyurucu bir sahur öğünü elde edebilirsiniz. Bu tarif, sahurda hem tok kalmanıza yardımcı olacak hem de sağlıklı bir şekilde gününüze başlamanızı sağlayacaktır.