Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Derepazarı İlçe Başkanı Şaban Kap, Rize'de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından, kamuoyu Şaban Kap'ın kim olduğunu ve neden hedef alındığını merak ediyor.

Şaban Kap'a Silahlı Saldırı Olayı Nasıl Gerçekleşti?

Rize'nin Derepazarı ilçesinde yaşanan trajik olay, Tersane Mahallesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Şaban Kap, önceki gün Tersane Çay Fabrikası'nda bir tartışmaya karışan Bayram K. ile karşılaştı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Bayram K., ATV'siyle ilçe merkezine doğru seyir halindeyken Şaban Kap ile yolları kesişti. İkili arasında başlayan sözlü tartışma, Bayram K.'nin belinden çıkardığı tabanca ile Şaban Kap'a ateş etmesiyle son buldu.

Rize Derepazarı MHP ilçe Başkanı Şaban Kap Kimdir?

Şaban Kap, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Derepazarı İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Siyasi kimliği ve ilçedeki aktif rolüyle tanınan Kap, saldırı sonucu ağır yaralandı ve olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor? Narin Güran Cinayetinde Hangi Detaylar Ön Planda? Üç Büyük Şüphe Cinayeti Nasıl Açıklıyor?

Rize Derepazarı MHP ilçe Başkanı Şaban Kap' Kim Neden Öldürdü?

Saldırıyı gerçekleştiren Bayram K.'nin, bir gün önce fabrikada yaşanan tartışma nedeniyle Şaban Kap'ı hedef aldığı düşünülüyor. Tartışmanın ardından fabrika yönetimine şikayet edilen Bayram K., bu durumdan rahatsızlık duymuş ve ertesi gün Kap ile karşılaşınca saldırıyı gerçekleştirmiştir. Olay sonrası polis ekipleri, saldırgan Bayram K.'yi yakalamak için geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Editör: Murat Serdar Yıldız