Reha Muhtar Kimdir? Reha Muhtar aslen nereli ve kaç yaşında?

Türk basınının önemli isimlerinden Reha Muhtar, 21 Temmuz 1959 tarihinde doğmuştur. TED Ankara Koleji'nde ilk, orta ve lise eğitimini tamamlayan Muhtar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur. 1980 yılında gazeteciliğe adım atan Muhtar, 1981 yılında Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda dış politika ve siyaset muhabiri olarak kariyerine başlamıştır.

Reha Muhtar7887

Reha Muhtar'ın televizyonculuk kariyeri nasıl gelişti?

Reha Muhtar, 1990'lı yıllarda Türkiye’nin en popüler televizyon programcıları arasında yer almıştır. TRT Atina muhabiri olarak geniş kitlelere adını duyurmuş, 1991 yılında "Ateş Hattı" programını hazırlamaya başlamıştır. Bu program, CNN International’da yayınlanan "Crossfire" programına benzer nitelikte olup, Türk televizyonculuğuna yeni bir soluk getirmiştir. 1993 yılında TRT’den ayrılan Muhtar, Kanal D'ye geçiş yapmıştır. Ancak kariyeri boyunca birçok kanal değiştirmiştir; 1994'te tekrar TRT’ye dönmüş, 1995’te Star TV’ye, ardından yeniden Kanal D’ye geçmiş ve 1996 yılında Show TV’ye transfer olmuştur. Show TV’de ana haber sunuculuğu ve haber genel yayın yönetmenliği görevlerini üstlenmiştir.

Reha Muhtar212121

Reha Muhtar hangi programları sundu?

Televizyonculuk kariyerinde "Çapraz Ateş", "Doğruların Zamanı", "Çok Farklı" ve "Son Kale" gibi önemli programlara imza atan Reha Muhtar, bu programlarla geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Televizyonculuğun yanı sıra köşe yazarlığı da yapan Muhtar, son olarak Vatan Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme almıştır. 2016 yılında bu gazeteden ayrılmıştır.

Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler Salahsun Hekimoğlu kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Salahsun Hekimoğlu'nun Oynadığı Dizi ve Filmler

Reha Muhtar

Reha Muhtar neden gündemde?

Son yıllarda, Reha Muhtar, eski eşi oyuncu Deniz Uğur ile yaşadığı tartışmalarla gündeme gelmiştir. Çift, 2010 yılında boşanmış ve bu evlilikten iki çocuk sahibi olmuştur. Boşanma sonrasında yaşanan velayet savaşları, kamuoyunda geniş yer bulmuştur. Deniz Uğur, 15 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiasıyla Muhtar'a karşı dava açmış, mahkeme kızları Mina’nın velayetini Deniz Uğur’a, oğulları Poyraz’ın velayetini ise Reha Muhtar’a vermiştir.

Editör: Murat Serdar Yıldız