Teşkilat 5. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı: Tolga Sarıtaş ve Aybüke Pusat’ın Oynadığı Yeni Hikaye Altay’dan Tuna’ya Ne Anlatıyor? Teşkilat 5. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı: Tolga Sarıtaş ve Aybüke Pusat’ın Oynadığı Yeni Hikaye Altay’dan Tuna’ya Ne Anlatıyor?

Gazeteci ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 79 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan kimdir? Ölüm nedeni nedir? İşte detaylar...

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir?

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, 1 Mayıs 1945 tarihinde Mihalıççık, Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Mühendisliği bölümünde başlayarak 1967 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans yapmıştır. 1968-1972 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda proje değerlendirme uzmanı olarak görev almış ve bu dönemde bir yıl süreyle İngiltere'de bulunmuştur. Akademik kariyerine 1972 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde asistan olarak adım atmış ve 1975 yılında burada Üretim Yönetimi üzerine doktorasını tamamlamıştır. 1981-1984 yılları arasında Suudi Arabistan'da Kral Abdülaziz Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmış, 1987 yılında doçent unvanını elde etmiş ve 1994 yılında profesör unvanına yükselmiştir.

Ersin Nazif Gürdoğan, 1976-1990 yılları arasında yayımlanan aylık edebiyat dergisi Mavera'nın kurucularından biri olarak edebiyat dünyasında da önemli bir yer edinmiştir. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer almış ve uzun yıllar Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır. Eserleriyle büyük takdir toplayan Gürdoğan, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Teknolojinin Ötesi" kitabıyla Fikir ödülüne ve "Zamanı Aşan Şehirler" kitabıyla Gezi ödülüne layık görülmüştür. 2020 yılında ise Mehmet Akif İnan Vakfı'nın Kültür Edebiyat ve Medeniyet Ödülü ile Üsküdar Üniversitesi'nin Yüksek İnsani Değer Ödülü'nü kazanmıştır. Gürdoğan'ın önemli eserleri arasında "Görünmeyen Üniversite," "Teknolojinin Ötesi," "Hicaz'dan Endülüs'e," "Kültür ve Sanayileşme," ve "Kirlenmenin Boyutları" yer almaktadır.

Ersin Nazif Gürdoğan Neden Öldü?

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, İstanbul'daki bir hastanede tedavi gördüğü sırada 79 yaşında hayatını kaybetmiştir. Gürdoğan'ın cenazesi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak namazın ardından Eskişehir'de toprağa verilecektir.

Editör: Havva Andırır