Prof. Dr. Alper Çelik, 1975 yılında Aksaray’da doğmuş bir genel cerrah ve akademisyendir. Eğitim hayatına İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi'nde başlayan Çelik, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamış, 2004 yılında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde genel cerrahi ihtisasını tamamlamıştır. Kariyerine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak başlayan Çelik, kısa sürede akademik kariyerinde yükselerek Yardımcı Doçent Dr. unvanını almıştır. Japonya ve Brezilya'da uluslararası tecrübeler kazanan Çelik, birçok önemli kongre ve çalıştayda aktif rol almıştır.

Neden Gündeme Geldi?

Prof. Dr. Alper Çelik, özellikle diyabet ameliyatlarıyla gündeme gelmiş ve bazı hastalarının ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine eleştirilmiştir. 2022 yılında Selahattin Serin isimli bir hastanın ameliyat sonrası hayatını kaybetmesi, bu iddiaların merkezinde yer almıştır. Serin'in ölümünün, ameliyat sonrası gerekli tetkiklerin yapılmaması ve erken taburcu edilmesi nedeniyle olduğu öne sürülmüştür. Bu olay, Çelik hakkında taksirle ölüme neden olma suçlamasıyla dava açılmasına yol açmıştır.

Sağlık Meslekleri Kurulu'nun Kararı Nedir?

Prof. Dr. Alper Çelik hakkındaki iddialar ve açılan davalar sonucunda, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Meslekleri Kurulu, 20 Aralık 2023 tarihinde Çelik’i meslekten geçici olarak 3 yıl men etmiştir. Bu karar, Çelik’in mesleğini icra etmesini geçici olarak engellemektedir ve çalıştığı hastaneden ayrılmasını zorunlu kılmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2024-2025 Burs Başvuruları Başladı mı? VGM Burs Başvuru Tarihleri ve Miktarları Açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2024-2025 Burs Başvuruları Başladı mı? VGM Burs Başvuru Tarihleri ve Miktarları Açıklandı mı?

Diğer Vakalar ve Dava Süreci

Prof. Dr. Çelik’in diğer hastalarla ilgili olarak da benzer nedenlerle hayatlarını kaybettikleri iddiaları bulunmaktadır. Özellikle Cevdet Akbulut’un ölümüne dair açılan davada, eşi Nahide Akbulut, yapılan yanlış müdahaleler sonucu yaşamını yitirdiğini iddia etmiştir. Çelik’in avukatı ise iddiaları reddederek, ilgili aile hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve aleyhlerine herhangi bir Adli Tıp raporu bulunmadığını belirtmiştir.

Editör: Havva Andırır