Prof. Dr. Adnan Sözen, mühendislik alanında uzun yıllara dayanan bir bilgi birikimi ve deneyime sahip bir akademisyendir. Eğitim hayatından profesyonel başarılarına kadar geniş bir kariyer yelpazesine sahip olan Prof. Dr. Sözen'in detaylı biyografisi ve akademik katkıları hakkında bilgi edinmek isteyenler için işte kapsamlı bir inceleme.

Artvin Valiliği'ne atanan Turan Ergün kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turan Ergün nerelerde görev yaptı? Artvin Valiliği'ne atanan Turan Ergün kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Turan Ergün nerelerde görev yaptı?

Eğitim Geçmişi

Prof. Dr. Adnan Sözen, 1981 yılında Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği lisans programını tamamladı. Lisans eğitiminin ardından 1986 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans tezi, amonyak ve su ile çalışan soğurmalı soğutma sistemlerinin termodinamik analizi üzerine odaklanmıştır. Doktora çalışmalarını ise 1994 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde "80UC-20TaC yakıtlı uzayda kullanılacak bir hibrit termiyonik nükleer güç reaktörünün kontrol mekanizmasının nötronik analizi" başlıklı teziyle tamamlamıştır.

Akademik Unvanlar ve Yönetim Görevleri

Prof. Dr. Sözen'in akademik kariyeri, 1986 yılında Gazi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak başlamış, 1995 yılında Yardımcı Doçent, 2005 yılında Doçent ve 2011 yılında Profesör unvanlarını kazanmıştır. Şu anda Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır. Akademik görevlerinin yanı sıra, 2017 yılından itibaren Akademik Performans Değerlendirme Kurulu Üyesi olarak da hizmet vermektedir. Ayrıca, 2017-2019 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi’nde Dekanlık yapmış, üniversite yönetiminde önemli katkılarda bulunmuştur.

Bilimsel Katkılar ve Etik Yönetişim

Prof. Dr. Sözen, bilimsel etik kurullarında da görev alarak araştırmaların etik standartlara uygunluğunu sağlamıştır. 2017-2020 yılları arasında Etik Kurul Üyeliği yapmış ve 2018 yılında Soruşturma Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, 2006-2010 yılları arasında Fakülte Kurulu Üyeliği ve 1998-2010 yılları arasında Enstitü Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Editör: Havva Andırır