Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) için başvuru şartları ve taban puanları, adayların ilgi odağı haline geldi. Geçtiğimiz yılın sonuçlarına göre belirlenen PMYO taban puanları ve başvuru şartları bu yıl da merak ediliyor. İşte, adayların dikkat etmesi gereken detaylar:

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Polislik TYT mi, AYT mi?

PMYO için başvuru yapacak adayların sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına girmeleri yeterli. Diğer ağırlıklı testler (AYT ve YDT) bu süreçte değerlendirme dışı bırakılıyor.

Polislik Taban Puanı 2024 Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl PMYO için belirlenen taban puan 250 olarak açıklanmıştı. Adaylar, bu puanı elde etmek için en az 45 net ve üzeri yapmalı.

Başvuru Şartları Nelerdir?

PMYO başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise veya dengi okul mezunu olmak, belirlenen puan türünden yeterli puanı almış olmak (TYT puanı), 25 yaşından küçük olmak, boy-kilo sağlık şartlarını sağlamak, siyasi parti üyeliği bulunmamak, alkol-uyuşturucu kullanımıyla ilgili olumsuz bir geçmişe sahip olmamak ve silah taşıma veya görev yapma konusunda hukuki bir engel bulunmamak gibi kriterler yer alıyor.

PMYO Başvuru Tarihleri

2024 PMYO başvuru tarihleri henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte geçtiğimiz yılın tarih aralığında (31 Temmuz - 09 Ağustos) başvuruların kabul edildiği biliniyor. Adaylar, başvuru süreci ile ilgili güncel bilgileri ÖSYM'nin resmi web sitesinden takip edebilirler.

Editör: Havva Andırır