Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Çerkes kökenli olan Özay, Ege Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümünden mezun olmuştur. Üniversite yıllarında belgesel ve TV programlarının yapımında görev alarak medya sektöründe ilk adımlarını atmıştır.

Kariyer Başlangıcı ve Yapımcılık

Eğitim hayatının ardından yapımcılık alanında çeşitli projelerde görev almıştır. Yapımcılıkla başlayan kariyeri, dört yıl süren reklam yazarlığı deneyimiyle devam etmiştir. Bu süreçte reklam yazarlığı ve yapımcılığın yanı sıra, oyunculuk kariyerine adım atmak istemiştir.

Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var? Fazıl Say’dan Ahmet Çakar’a Sert Sözler: İdil Bilgen’e Yapılan Eleştiriler Haksız mı, Destek Mesajının Arkasında Ne Var?

Oyunculuk ve Popülerlik

Oyunculuk kariyerinde ilk adımlarını Şahika Tekand'dan aldığı derslerle atmıştır. Arkadaşlarıyla birlikte ürettiği ve internet üzerinde paylaştığı skeçler, özellikle "Oldu Teşekkürler" ve "Psikolog" adlı skeçleri, sosyal medyada büyük ilgi görmüştür. Bu ilgi, onun "Yalan Dünya" dizisinde tanınmasını sağlayan Nurhayat karakterine dönüşmesini sağlamıştır.

Film ve Dizi Projeleri

Gupse Özay, "Deliha" filmi ile büyük bir ün kazanmış ve bu film, onun komedi dünyasındaki başarısını pekiştirmiştir. Kendisinin yazıp senaryosunu kaleme aldığı projeler, oyunculuğunun yanı sıra yazarlık yeteneğini de gözler önüne sermiştir.

Özel Hayat

Gupse Özay'ın özel hayatı da sıkça merak edilmektedir. Özay, ünlü oyuncu Baran Doğançay ile evlidir.

Gupse Özay, çok yönlü yetenekleri ve komedi alanındaki başarısıyla Türkiye'nin tanınmış oyuncuları arasında yer almaktadır.

Editör: Mehmet Çetil