Piyade Uzman Çavuş Muhammet Yazır Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşındaydı?

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana gelen trajik bir olay, Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş Muhammet Yazır'ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 27 yaşındaki Muhammet Yazır, gece saatlerinde bir eğlence merkezinin çıkışında yaşanan bıçaklı kavga sırasında darp edilip bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Bu üzücü olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

I-137

Piyade Uzman Çavuş Muhammet Yazır Neden Öldü?

Olay, Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi'nde yer alan bir eğlence merkezinin çıkışında, 02.00 sularında gerçekleşti. Eğlence merkezinden çıkan Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş Muhammet Yazır, omuz atma bahanesiyle bir grup ile tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede şiddetli bir kavgaya dönüştü. Kavga esnasında şüphelilerden Samet Abacı, Enes Bıçakcı, Halil Basri Camız, U.T. ve T.Ç., Yazır’ı darp etti. Bu sırada şüphelilerden biri, Muhammet Yazır’ı kalçasından bıçakladı. Çevrede bulunan vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, ağır yaralı Yazır'ı hızla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti. Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Yazır kurtarılamadı.

Kapak 122856

Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu? Şehit Üsteğmen Ömer Fatih Ayar kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Fatih Ayar nerede şehit oldu?

Olayla İlgili Soruşturma ve Gözaltılar

Olayın ardından polis, cinayet şüphesiyle beş kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Samet Abacı, Halil Basri Camız ve Enes Bıçakcı tutuklandı. Diğer şüpheliler U.T. ve T.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Yazır’ın ölümü ailesi ve yakın çevresinde derin bir üzüntü yarattı.

Sozlesmeli Onbasi 4

Muhammet Yazır'ın Cenazesi ve Son Yolculuğu

Sözleşmeli Piyade Uzman Çavuş Muhammet Yazır'ın cenazesi, Pamukkale ilçesindeki Asri Mezarlık Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Bozburun Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yazır’ın ani ve acı kaybı, ailesi, arkadaşları ve silah arkadaşları arasında büyük bir hüzne neden oldu.

Sozlesmeli Onbasi 3

Olayın ardındaki detaylar, hala birçok kişi tarafından merak ediliyor ve soruşturmanın derinlemesine devam etmesi bekleniyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız