Yusuf Dikeç, Türk atıcılığının önemli isimlerinden biridir ve son dönemde uluslararası başarılarıyla dikkat çekmiştir. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Sırp rakibi Damir Mikec ile karşılaşarak büyük bir ilgi odağı olmuştur. Dikeç, 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanmış ve oyunlar sırasında ekipman kullanmadan ve bir elini cebinde tutarak sergilediği rahat duruşuyla dikkat çekmiştir. Sosyal medyada viral olan bu görüntü, Dikeç’in popülaritesini artırmış ve diğer sporcular tarafından taklit edilmiştir.

Damir Mikec Kimdir?

Damir Mikec, 31 Mart 1984 doğumlu Sırp atıcıdır. Mikec, atıcılık kariyerine erken yaşlarda başlamış ve uluslararası arenada birçok başarı elde etmiştir. 2008 Yaz Olimpiyatları'nda Pekin'de 50 metre tabanca kategorisinde finale yükselmiş ve 7. sırada yer almıştır. 2009 yılında Münih'te düzenlenen ISSF Dünya Kupası'nda 50 metre tabanca dalında gümüş madalya kazanmıştır. 2012 Yaz Olimpiyatları'na, dünya sıralamasında bir numara olarak katılmış ancak 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca kategorilerinde sırasıyla 17. ve 16. sıralarda kalmıştır.

Mikec, 2020 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca kategorisinde ikincilik elde ederek Sırbistan’a ilk madalyasını kazandırmıştır. 2024 Yaz Olimpiyatları'nda ise 10 metre havalı tabanca kategorisinde yedinci olmuş ve karma 10 metre havalı tabanca takımında Zorana Arunović ile birlikte birinciliği elde etmiştir.

Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Amedspor - Boluspor maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Amedspor - Boluspor maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Damir Mikec'in Özel Hayatı

Damir Mikec'in ailesi Sırp ve Sloven kökenlidir. Babası Yugoslavya Halk Ordusu'nda görev yapmış ve Mikec, Hırvatistan Bağımsızlık Savaşı'nın patlak vermesi üzerine ailesiyle birlikte çeşitli yerlerde yaşamıştır. 2005 yılında Salvadorlu atıcı Melissa Pérez ile tanışan Mikec, 2011 yılında evlenmiştir. Çiftin Milan Ricardo ve Mia Vanessa adında iki çocuğu bulunmaktadır. 2024 yılında çift boşanmıştır.

Editör: Havva Andırır