Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, spor karşılaşmalarından çok yaşanan skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak, derece yapan sporculara verilen madalyaların kalitesi sosyal medyada büyük tepkilere yol açtı.

Samsunspor-Başakşehir (18 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Samsunspor-Başakşehir (18 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

Madalya Kalitesi Neden Eleştirildi?

ABD'li ünlü kaykaycı Nyjah Huston, sosyal medya hesabından Olimpiyat madalyasının bozulduğunu duyurdu. Huston, madalyanın alınmasının ardından bir hafta içinde belirgin şekilde yıprandığını belirtti. Paylaşımında, "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyor. Ama biraz terli cildimde beklettikten ve hafta sonu arkadaşlarımın takmasına izin verdikten sonra..." şeklinde not düşerek madalyasının fotoğrafını paylaştı.

Madalyalar Ne Kadar Kaliteli?

Huston, madalyaların görünüş itibarıyla beklenen yüksek kalitede olmadığını ifade ederek, "Madalya savaşa gidip dönmüş gibi görünüyor," dedi. Bu açıklamalar, Olimpiyat madalyalarının kalitesiz olduğu ve bu durumun sporcular arasında hayal kırıklığına yol açtığını gösteriyor.

Paris Olimpiyatları Madalyaları Nasıl Üretildi?

Paris Darphanesi, Olimpiyatlar için 2 bin 600, Paralimpik sporcular için ise 2 bin 400 madalya üretmişti. Her biri yaklaşık 530 gram ağırlığında olan madalyaların tasarımı, lüks bir marka tarafından üstlenilmişti. Her madalyada Eyfel Kulesi'nin bir parçası bulunurken, madalyanın arka kısmında zafer tanrıçası Nike yer alıyor.

Editör: Havva Andırır