2024 Paris Olimpiyat Oyunları için dünya genelinde heyecan dorukta! Geleneksel meşale yakma töreni geçtiğimiz ay Yunanistan'daki Olympia Antik Kenti'nde gerçekleştirildi ve şimdi gözler Paris'e çevrildi. İşte merak edilen tarihler ve detaylar:

Paris Olimpiyatları 2024 Ne Zaman Başlayacak?

Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Paris, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapacak ve açılış töreni 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00'de Seine Nehri'nde gerçekleştirilecek. Dört yıl önce Rio'da gerçekleşen olimpiyatların ardından, sporcular Paris'te atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme gibi branşlarda madalya mücadelesi verecekler.

Türkiye'den Kaç Sporcu Katılacak?

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan güncellemeye göre, Türkiye 2024 Paris Olimpiyatları'na 55 sporcuyla katılacak. Bu sporcular, farklı disiplinlerde ülkemizi temsil edecek ve madalya mücadelesi verecekler. Tokyo 2020'de başarılı olan sporcularımızın yanı sıra, yeni yetenekler de kota müsabakaları sonucunda olimpiyat yolculuğuna çıkacaklar.

Kayserispor-Eyüpspor  maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2 Kayserispor-Eyüpspor maçı (15 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports Tod TV, Bein Sports 2

Paris 2024 Olimpiyatları'nda Neler Olacak?

Paris 2024, sadece spor müsabakalarıyla değil aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir bir organizasyonla da dikkat çekecek. Olimpiyat Köyü'nde düşük karbonlu binalar, yenilenebilir enerji kullanımı ve sıfır atık politikası uygulanacak. Ayrıca, kadın ve erkek sporcu sayısının eşitlenmesi ve maraton gibi etkinliklerin halka açık olması gibi ilkeler de organizasyonun öne çıkan detayları arasında yer alıyor.

Paris 2024 Olimpiyatları'nın Spor Branşları

Olimpiyat Oyunları, geniş bir spor yelpazesine ev sahipliği yapacak. 3x3 basketbol, break dans, sörf, spor tırmanışı, taekwondo, tenis, yelken ve daha birçok branşta dünya çapında yarışmalar düzenlenecek.

Editör: Havva Andırır