KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2024 lisans sonuçları nihayet açıklandı. Temmuz ayında yapılan KPSS Lisans sınavlarının sonuçları, sınav adaylarının uzun süredir beklediği bir haberdi. KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçlarına nasıl ulaşılacağı hakkında bilgiler gün yüzüne çıktı.

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklandı?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları bugünden itibaren erişime açılmıştır. Ayrıca, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait sonuçlar da açıklandı.

66C442E5763F277308Da46B4 (1)-1

KPSS Sonuçları Nereden ve Nasıl Görüntülenir?

KPSS sonuçlarına erişmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden işlem yapılması gerekmektedir. Adaylar, sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sonuç görüntüleme ekranına giriş yapmalıdır. ÖSYM giriş ekranında, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra KPSS sonuçlarına ulaşmak mümkündür. Sonuçları görüntülemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2024 AUZEF (Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi) Üç Ders Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır ve Saat Kaçta Başlayacak? 2024 AUZEF (Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi) Üç Ders Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır ve Saat Kaçta Başlayacak?

KPSS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sonuçlara Yapılan Düzenlemeler Neler?

Sınav değerlendirme sürecinde yapılan düzenlemeler de sonuç açıklamasıyla birlikte duyurulmuştur. 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 42 numaralı sorunun iptal edilmesine, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 13 numaralı sorunun cevabının düzeltmesine karar verilmiştir. Ayrıca, 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun cevabında da bir düzeltme yapılmıştır.

Meteoroloji Personel Alimi Basladi Kpss Puani Olan E Devlet Ten Hemen Basvurabilecek 1200 479217

Gelecek KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2024 yılı KPSS sınav takviminde, bir sonraki sınavların tarihleri de belirlenmiştir. KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde, KPSS Ortaöğretim sınavı ise 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacaktır.

Editör: Mehmet Çetil