Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. ÖSYM Başkanı Ersoy, adayların üniversite tercihlerini yapabilecekleri tarih aralığını sosyal medya hesabından duyurdu.

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi Ne Zaman? ÖSYM'nin DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı ve Tercih Süreci İçin Beklenen Tarih Ne Zaman? 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Tercih Dönemi Başlangıç Tarihi Ne Zaman? ÖSYM'nin DGS Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı ve Tercih Süreci İçin Beklenen Tarih Ne Zaman?

Tercih İşlemleri Başlıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Kıymetli adaylar, 2024-YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başlıyor. Tercih işlemleri 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapılacak." şeklinde açıklamada bulundu. Adayların bu süreçte tercihlerini yaparken uzman desteği almalarını öneren Ersoy, ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundurmalarını ve ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuzdaki bölüm bilgilerini dikkatlice incelemelerini tavsiye etti.

Uzman Desteği Önemli

ÖSYM Başkanı, adayların yapacakları tercihlerin kişisel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda olmasını ve bu tercihlerin kendilerine hayırlı olmasını diledi. Üniversite tercihlerinin önemli bir adım olduğunu vurgulayan Ersoy, adayların doğru bilgiye ve danışmanlık desteğine erişebilmeleri için ÖSYM'nin kılavuzunu dikkatlice takip etmeleri gerektiğini belirtti.

Editör: Havva Andırır