Üniversite sınavı YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercihlerinin ardından adaylar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını dört gözle bekliyor. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı ve ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS tercihlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih, ÖSYM tarafından henüz duyurulmadı. Adaylar, ÖSYM'nin resmi web sitesinden veya duyurularından sonuçların açıklanacağı tarih hakkında bilgi alabilecekler. Şu an için sonuçların ne zaman açıklanacağına dair kesin bir tarih bulunmamaktadır. Duyuru yapıldığında, detaylar bu haberin güncellenmiş versiyonunda paylaşılacaktır.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme işlemleri, genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara merkezî olarak yapılır. Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına genel yerleştirmedeki en düşük puanın altında puanla yerleştirme yapılmaz. Ayrıca, ek yerleştirme için tercih ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacaktır.

66B5Dab270687E0899Cb95A0 (1)

Üniversite Kayıt Tarihleri Ne Zaman?

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde alınacaktır. Adayların, belirtilen tarihlerde kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

Adaylar, sonuçların açıklanmasını ve üniversite kayıt tarihlerinin yaklaşmasını sabırsızlıkla bekliyor. ÖSYM’nin duyurularını takip ederek, süreç hakkında güncel bilgilere ulaşmaları tavsiye edilmektedir.

Editör: Zeliha YAKUT