Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurban satış pazarlarında yapılan denetim ve kontrollerle vatandaşların sağlıklı kurbanlık hayvanlara erişimini sağlamaya devam ediyor.

Osmaniye'de Denetimler Kurban Bayramı Öncesi Yoğunlaşıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş önderliğinde, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü ekipleri, kurban satış pazarlarında titizlikle denetim ve kontrollerini sürdürüyor. Kurban Bayramı öncesinde, merkez Dereobası'nda bulunan hayvan pazarını ziyaret eden ekipler, satışa sunulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağlık kriterlerine uygunluğunu kontrol ediyor.

Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette Osmaniye’de Beyaz Eşya ve Elektrikli Ev Aletlerinde Yeni Trend: Alo Spot 1 Yıl Garantili Ürünlerle Hizmette

Osmaniye'de Kurban Satış yerleri Sağlık Standartlarına Uygunluk Denetleniyor

Pazarda gerçekleştirilen denetimlerde, satışa sunulan hayvanların sağlık standartlarına uygunluğu titizlikle inceleniyor. Ayrıca, küpeli hayvanların alınıp satılması konusunda satıcılara uyarılarda bulunuluyor. Bu denetimlerle, vatandaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı kurbanlık hayvanlara erişimi sağlanarak, kurban ibadetlerini yerine getirirken sağlık risklerinden uzak durmaları hedefleniyor.

Osmaniye'de Yetiştiricilerle İletişim Kuruluyor

Ziyaretler sırasında, hayvan yetiştiricileri ile de sohbet eden Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, kurbanlık satıcılarına hayırlı ve bereketli satışlar dileyerek, kurban pazarında Hayvan Sağlığı personelleri tarafından kontrollerin devam edeceğini vurguladı. Bu şekilde, hem hayvan yetiştiricileriyle yakın iletişim kurularak sorunlar dinleniyor, hem de vatandaşların sağlıklı ürünlere erişimi sağlanıyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız