Osmaniye'de yaşanan üzücü bir durum, şehirde yaşayan vatandaşların dikkatini çekiyor. 80. Yıl İlköğretim Okulu ışıklarında 3 ve 5 yaşlarında olduğu tahmin edilen küçük çocukların dilendirildiği gözlemlendi. 

Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Nöbetçi Personele Yapılan Şiddetli Saldırı: Sağlık Çalışanlarının Güvenliği ve Adli Sürecin Şeffaflığı Tartışma Konusu Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Nöbetçi Personele Yapılan Şiddetli Saldırı: Sağlık Çalışanlarının Güvenliği ve Adli Sürecin Şeffaflığı Tartışma Konusu

Çocukların Tehlikede Olduğu Nokta

Şehrin yoğun trafiği ve tehlikeli sokak koşulları, bu küçük yaştaki çocuklar için ciddi bir risk oluşturuyor. Yetersiz beslenme, kötü hava koşulları ve hijyen eksikliği, çocukların sağlıklarını olumsuz etkiliyor. Özellikle 3 ve 5 yaşlarındaki çocukların bu durumda olması, toplumsal duyarlılığı artırıyor ve yetkililerin acil müdahalesini gerektiriyor.

Vatandaşların Tepkisi ve Talepleri

Bölge halkı, durumu sosyal medyada ve yerel haber kanallarında paylaşarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Vatandaşlar, bu çocukların sokaktan alınarak güvenli ortamlara yerleştirilmesini ve dilendirilme sorununun kökten çözülmesini talep ediyor. "Çocuklarımızın geleceği kararmasın" diyen vatandaşlar, ilgili kurumların hızla harekete geçmesini bekliyor.

Yetkililere Çağrı

Osmaniye'deki bu acı manzara, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm yetkililerin müdahalesini gerektiriyor. Çocukların sokaklarda dilendirilmesine izin verilmemesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin hızla alınması gerekiyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız